Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROTESTE URIAȘE în Barcelona, după arestarea a 13 membri ai Guvernului: Mii de oameni sunt pe străzile din Barcelona

catalonia

UPDATE Garda Civilă din Spania a confiscat miercuri în Catalonia mai multe milioane de buletine de vot care urmau să fie folosite pentru referendumul privind autodeterminarea pe care separatiştii catalani vor să-l organizeze pe 1 octombrie, a indicat o sursă apropiată anchetei, relatează AFP.

Mii de catalani au ieşit miercuri în stradă după arestarea a 13 membri ai guvernului acestei regiuni din nord-estul Spaniei, care vrea să organizeze un referendum de autodeterminare interzis de justiţie, liderul catalan acuzând Madridul că a impus de facto starea de urgenţă, relatează AFP.

Mii de persoane s-au adunat în centrul Barcelonei pentru a protesta împotriva arestărilor. În faţa Departamentului de Afaceri Externe, un jurnalist al AFP a văzut cum mai mulţi manifestanţi au încercuit şi au lovit o maşină a Gărzii Civile şi a asistat la câteva busculade între poliţişti şi manifestanţi.

Citește și: EXCLUSIV! De la ce ar fi pornit războiul dintre Daniel Dragomir și Florian Coldea

"Afară cu forţele de ocupaţie!", au strigat unii manifestanţi la Barcelona. "Vom vota pentru a fi liberi", se putea citi pe unele pancarte, scrie agerpres.ro.

O purtătoare de cuvânt a Gărzii Civile a confirmat pentru AFP "arestarea a 13 înalţi responsabili ai guvernului Cataloniei şi efectuarea a 22 de percheziţii" în cadrul operaţiunilor executate de forţele de ordine pentru a împiedica desfăşurarea referendumului la 1 octombrie.

Citește și: Toți angajații sunt vizați! Cu cât va crește salariul net prin scăderea contribuțiilor la stat

Guvernul "a suspendat de facto autonomia Cataloniei şi aplică de facto starea de urgenţă", a afirmat liderul catalan Carles Puigdemont după aceste arestări, acuzând totodată guvernul spaniol că este 'totalitar' şi că încalcă 'drepturile fundamentale'.

"Avem cu toţii obligaţia de a respecta legea", a declarat anterior, la Madrid, premierul Mariano Rajoy în timpul unei furtunoase sesiuni parlamentare în cadrul căreia un grup de aleşi catalani a părăsit şedinţa în semn de protest.

Citește și: În sfârșit o poziție corectă! Vicepreședintele român al PE ia atitudine în problema Schengen .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.