Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste VIOLENTE în Belarus: Forţele de ordine au tras focuri de avertisment

TWITTER
Belarus proteste Minsk

Forţele de ordine din Belarus au tras focuri de avertisment, duminică, în încercarea de a dispersa zeci de mii de persoane care participă la un nou miting de protest faţă de Administraţia Aleksandr Lukaşenko, anunță MEDIAFAX.

Zeci de mii de oameni s-au adunat duminică în centrul oraşului Minsk, conform cotidianului Nasha Niva, citat de agenţia de presă Reuters.

Autorităţile au tras focuri de armă în aer şi au utilizat grenade de perturbare, în efortul de dispersare a demonstranţilor. Conform organizaţiei pentru drepturile omului Vesna-96, zeci de manifestanţi au fost reţinuţi.

Gândurile lui Gabriel Oprea înainte de alegerile parlamentare - Vrea la Comisia de Apărare din Parlament pentru susținerea polițiștilor și militarilor

Serviciul de date mobile a fost oprit temporar în oraşul Minsk, iar câteva staţii de metrou sunt închise. Regimul de la Minsk a avertizat că ar putea utiliza arme de foc pentru dispersarea demonstranţilor.

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial desfăşurat în august a fost fraudat. În ultimele luni, în Belarus au avut loc proteste masive.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.