Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestele din Peru: Amnesty International acuză autoritățile peruane de prejudecăți rasiste

Bloomberg
Peru proteste

Amnesty International acuză autoritățile peruane de „prejudecăți rasiste accentuate" privitor la modul în care au fost reprimate protestele din Peru, potrivit CNN.

Amnesty International consideră că autoritățile peruane acționează cu „o prejudecată rasistă marcantă" în reprimarea protestelor care au zguduit țara începând din decembrie și afirmă că sunt vizate „populații care au fost discriminate din punct de vedere istoric", potrivit unui raport publicat joi.

Bazându-se pe datele Biroului Avocatului Poporului din Peru, Amnesty anunță că „a constatat că numărul de posibile decese arbitrare cauzate de represiunea statului" a fost „concentrat în mod disproporționat în regiunile cu populații în mare parte indigene".

Amnesty mai spune că zonele cu populație majoritar indigenă au înregistrat majoritatea deceselor de la începutul protestelor.

„În timp ce regiunile cu populație majoritar indigenă reprezintă doar 13% din populația totală a Peru, ele sunt responsabile pentru 80% din totalul deceselor înregistrate de la începutul crizei", scrie în raportul Amnesty.

Ministerul Apărării a refuzat să comenteze raportul și a declarat pentru CNN că există o anchetă în curs de desfășurare.

„Nu numai că am livrat toate informațiile solicitate, dar am sprijinit transferul personalului în zonă, astfel încât aceștia să își poată desfășura activitatea. Ministerul Apărării așteaptă rezultatele investigațiilor", a spus purtătorul de cuvânt al ministerului.

Mișcarea de protest a fost declanșată de destituirea și arestarea fostului președinte Pedro Castillo în decembrie. Mișcarea violentă a fost alimentată de nemulțumirea profundă privind condițiile de viață și inegalitatea din țară.

Succesorul lui Castillo, președintele Dina Boluarte, a refuzat până în prezent să demisioneze, în timp ce Congresul peruan a respins moțiunile pentru alegeri anticipate în acest an, una dintre principalele cereri ale protestatarilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.