Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestul se extinde: Camionagii polonezi au blocat încă un punct de trecere a frontierei cu Ucraina

frontiera tir

Camionagii și fermierii polonezi au blocat accesul la Medyka, unul dintre cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei cu Ucraina. Ei extind astfel un protest care a blocat deja mii de camioane în alte trei puncte de trecere a frontierei.

Camionagiii polonezi spun că pierd teren în fața companiilor ucrainene care oferă prețuri mai mici pentru serviciile lor și care transportă mărfuri în interiorul Uniunii Europene, și nu doar între blocul comunitar și Ucraina, potrivit mediafax.

„Aș dori să punem capăt acestui protest cât mai curând posibil, pentru că este la fel de împovărător pentru noi ca și pentru toți cei din jurul nostru. Nu avem nicio intenție de a renunța și vom sta în picioare până când vom obține condițiile noastre", a declarat Tomasz Borkowski, liderul Comitetului pentru protecția transportatorilor și angajatorilor din transporturi, potrivit Reuters.

Camionagii polonezi au blocat deja accesul la alte trei puncte de trecere a frontierei începând cu 6 noiembrie. Ei cer ca Uniunea Europeană să reintroducă un sistem de permise pentru camionagii ucraineni care intră în bloc și pentru camionagii din UE care merg în Ucraina, cu excepții pentru ajutorul umanitar și livrările militare.

Sistemul a fost ridicat după ce Rusia a invadat Ucraina 2022.

La Medyka, camionagiii se alătură unui protest organizat de fermierii care cer continuarea sprijinului guvernamental pentru a-i ajuta să facă față prețurilor scăzute la cereale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.