Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protocolul ÎCCJ și SRI, încă în vigoare? Un membru CSM iese la rampă: 'Nu am informații că acest protocol a fost denunțat'

radu tudor
victor alistar

Victor Alistar, membru CSM, a spus după ședința Consiliului că nu există informații în acest moment care să arate că protocolul dintre Înalta Curte și SRI nu mai este în vigoare.

”Aș vrea să precizez câteva lucruri. Justiția se înfăptuiește exclusiv pe baza legilor organice. Nu poate exista nicio infralegiferare. Justiția nu poate fi ocultă, cu documente care nu sunt la cunoștința ambelor părți. Al treilea element este foarte important. Să nu ne ducem pe vânătoare de vrăjitoare, ci să verificăm ca aceste lucruri să nu se mai repete. Este de neînțeles sau este de clarificat cum există un protocol între instanța imparțială și acuzare sau un serviciu de informații, într-o procedură judiciară publică (...) Nu am informații că acest protocol a fost denunțat” a spus Victor Alistar, la Antena3.

Dezastru pentru armata americană: Un F16 s-a prăbușit aproape de Las Vegas. Este al treilea incident în două zile

Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecţia Judiciară şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au încheiat procoale de cooperare cu Serviciul Român de Informaţii, a declarat vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, în şedinţa de plen.

Potrivit acestuia, în urma solicitărilor transmise instituţiilor judiciare, după cum s-a decis la ultima şedinţă de plen a CSM, Instanța Supremă, Inspecţia Judiciară şi Ministerul Public au transmis că au încheiat protocoale cu SRI. El a precizat că şi la nivelul CSM a fost încheiat un protocol cu SRI, însă acesta a fost anulat în 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.