Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protopopiatul Luduș a ajutat 245 de persoane vulnerabile, cu produse alimentare și de igienă, în valoare de 21.250 de lei

crestinortodox.ro
Intrarea Maicii Domnului in Biserica

Săptămâna trecută, preoții și credincioșii din Protopopiatul Luduș au sprijinit 245 de persoane vulnerabile și izolate din județul Mureș. Le-au oferit alimente neperisabile, produse de igienă și hrană caldă în valoare de 21.250 lei, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Protopopiatul a înființat un Comitet de Acțiune coordonat de părintele protopop Lucian Voșloban. „În aceste momente de grea încercare ne aflăm alături de comunitatea noastră atât prin cuvânt, adică prin rugăciune, cât și prin faptă, oferind ajutorul nostru celor mai afectați de această epidemie”, potrivit Basilica.ro.

Citește și: Sindicatele din Sănătate trag semnalul de alarmă: În 27 de zile vor fi infectați toți salariații din sănătate

Protopopul le-a mulțumit celor care au sprijinit acțiunile filantropice și a îndemnat clerul și credincioșii să continue această lucrare, pe care o compară cu o „liturghie de după Sfânta Liturghie”, adică o formă de comuniune prin care, spune el, „vom putea depăși cu bine primejdia însingurării, a deznădejdii și a suferinței”.

Acțiunile fac parte din Programul „Solidaritate prin Filantropie” realizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia și Asociația „Filantropia Ortodoxă” în colaborare cu autoritățile locale.

Citește și: Comisia Europeană știe când se termină criza: Propune INTERZICEREA deplasărilor neesenţiale către UE până la 15 mai

Inițial, programul viza ajutorarea a 500 de persoane din județele Alba și Mureș, dar, la două săptămâni de la începerea lui, numărul beneficiarilor depășește 500 numai în județul Mureș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.