Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Provocare inedită pentru primarul din Beclean: Preşedintele PMP Bistriţa Năsăud i-a propus unirea cu Moldova. Cum a răspuns edilul

Romania-Moldova

Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca, i-a adresat o provocare primarului PSD al oraşului Beclean, Nicolae Moldovan. “Obiectivul reunirii românilor de pe ambele maluri ale Prutului sub aceeaşi graniţă este unul care nu are culoare politică. Locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud sunt responsabili şi patrioţi. Ei văd lucrurile în ansamblul lor, dincolo de ziua de mâine”, a spus Simionca, potrivit timponline.ro.

Citeşte şi: Eurostat vine cu statistici DEVASTATOARE: Semnal de alarmă pe riscul de SĂRĂCIE din România

Liderul PMP i-a făcut primarului din Beclean provocarea de a iniția, în premieră pentru România, o hotărâre de Consiliu Local prin care un oraş să îşi afirme dorinţa ca Republica Moldova să revină în vechile hotare. ”Prin tot ce face în oraşul pe care îl conduce, primarul din Beclean a dovedit că este omul care dă tonul. Sunt convins că şi alţi primari din Bistriţa-Năsăud îşi vor exprima susţinerea pentru unire”, a declarat Ionuț Simionca.

El l-a sunat pe primarul Nicolae Moldovan în timpul unei conferințe de presă, întrebându-l dacă i se pare o idee bună.

”Cred că este o inițiativă bună. Sunt de acord să propun Consiliului Local această idee. Avem pe ordinea de zi a Consiliului Local un proiect de înfrățire cu un oraș din Republica Moldova și cred că putem face și un pas mai mare”, a spus Nicolae Moldovan.

”Becleanul va fi primul oraş din România care va semna pentru unirea cu Republica Moldova”, a concluzionat Ionuț Simionca după ce Nicolae Moldovan a răspuns provocării ca Becleanul să facă un pas important spre reîntregirea României în graniţele sale de acum 100 de ani, conform Rezoluției adoptate de Marea Adunare Națională, la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia.

Deputatul PMP Ionuț Simionca că, în jurul datei de 10 martie, mai mulţi primari ai unor localităţi din Republica Moldova care au votat în consiliile locale unirea cu Rom'nia au acceptat să îl viziteze la cabinetul parlamentar dinl Bistriţa.

“Unirea din 1918 a fost posibilă, înainte de toate, datorită voinţei românilor din provinciile istorice care s-au reunit într-un stat naţional. Valul unirii începe şi acum de jos în sus. În acest moment, un raion şi 40 de localităţi din Republica Moldova au votat unirea cu România. Onoarea de a-i primi la Bistriţa pe primarii cărora le pasă de destinul românilor este de partea mea”, a mai adăugat acesta.

După ce Parva a fost prima comună din România care se exprimă în favoarea revenirii Republicii Moldova la patria-mamă, Becleanul ar putea fi primul oraş din ţara noastră care susţine acest demers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.