Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurostat vine cu statistici DEVASTATOARE: Semnal de alarmă pe riscul de SĂRĂCIE din România

saracie

Mai mult de jumătate dintre şomerii Uniunii Europene din ţările Letonia, Bulgaria, Estonia, Cehia, România şi Suedia erau expuşi, în 2016, riscului sărăciei, arată datele publicate luni de Eurostat, citează AGERPRES.

Citeşte şi: Prognoză de COŞMAR: Directorul ANM anunţă cu ce temperaturi EXTREME ne confruntăm în următoarele zile - HARTA

Aproape jumătate (48,7%) dintre şomerii din UE cu vârste cuprinse între 16 şi 64 de ani era expuşi în 2016 riscului sărăciei după transferurile sociale, ceea ce înseamnă că povara financiară era de cinci ori mai mare pentru şomeri decât pentru cei angajaţi (9,6%).

În ultimii zece ani, proporţia şomerilor expuşi riscului de sărăcie a continuat să crească, de la 41,5% în 2006 la 48,7% în 2016.

Persoanele expuse riscului sărăciei sunt cele care trăiesc într-o gospodărie cu un venit echivalent disponibil sub pragul riscului de sărăcie, care este stabilit la 60% din venitul echivalent disponibil mediu naţional (după transferurile sociale).

În 2016, cel mai ridicat procent de şomeri din UE expuşi riscului sărăciei se înregistra în Germania (70,8%) şi Lituania (60,5%).

Citeşte şi: Cristoiu, atac DUR la adresa susținătorilor şefei DNA: 'A cerut Tudorel Toader arderea pe rug a Codruţei Kovesi?'

De asemenea, peste jumătate dintre şomerii din Letonia (55,8%), Bulgaria (54,9%), Estonia (54,8%), Cehia (52,3%), România (51,4%) şi Suedia (50,3%) erau expuşi riscului sărăciei.

La polul opus, mai puţin de 40% dintre şomeri erau expuşi riscului sărăciei în Cipru şi Finlanda (ambele cu 37,3%), Franţa (38,4%) şi Danemarca (38,6%).

În 2016, cel mai semnificativ decalaj între procentul persoanelor şomere şi angajate expuse riscului sărăciei se înregistra în
Germania (70,8% pentru şomeri faţă de 9,5% pentru angajaţi, sau un decalaj de 61,3 puncte procentuale), Lituania (51,8 puncte procentuale), Cehia (48,5 puncte procentuale) şi Letonia (47,3 puncte procentuale).

Citeşte şi: Andrei Pleşu intervine în SCANDALUL momentului: 'Demnitatea, un titlu menit să-i apere pe demnitari de puşcărie...'

La polul opus, diferenţa este semnificativ mai puţin pronunţată în Cipru (28,9 puncte procentuale), Franţa (30,5 puncte procentuale) şi Portugalia (30,8 puncte procentuale).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.