Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Provocare pentru Rusia: Mutarea lui Donald Trump în Europa

sua rusia

Donald Trump a fost şi este contestat pentru faptul că ar avea legături cu Vladimir Putin. Contestatarii republicanului spun că liderul de la Kremlin l-ar fi ajutat chiar să câştige şi alegerile prezidenţiale din SUA. Ultimele evenimente îi contrazic însă pe aceştia. Conflictul dintre cei doi lideri pare din ce în ce mai mare. Ultima mutare a SUA în Europa l-ar putea enerva rău pe Vladimir Putin.

Citeşte şi: Atac terorist asupra maşinii unui oficial din Turcia înaintea referendumului: Două victime

Americanii au trimis mai multe avioane militare de tip F-35 în ţări europene membre NATO, pentru misiuni de antrenament de rutină, care intervin însă în contextul tensiunilor cu Rusia după atacul american în Siria. "Forţele Aeriene vor trimite zilele următoare un număr redus de avioane de vânătoare F-35A Lightning II în Europa, în cadrul unei misiuni de antrenament care era programată de mult timp", informează Departamentul american al Apărării într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Citeşte şi: Mesaj de ultimă oră al lui Klaus Iohannis: Ce le transmite şeful statului tuturor românilor

"Avioanele urmează să participe la antrenamente alături de alte aeronave americane sau ale altor ţări europene membre NATO, în cadrul Iniţiativei Europene de Reasigurare", precizează Pentagonul, fără a dezvălui în ce ţări vor ajunge aparatele de vânătoare.

Citeşte şi: Acuzaţii grave la adresa Serbiei: Ce s-ar întâmpla în ţara unde a fost capturat Sebastian Ghiţă

Iniţiativa Europeană de Reasigurare (European Reassurance Initiative) include Operaţiunea Determinare Atlantică (Atlantic Resolve), care constă în măsuri de reacţie la presupusele ingerinţe ruse în conflictul din estul Ucrainei, conform mediafax. Exerciţiul militar la care vor participa avioanele F-35 intervine în contextul amplificării tensiunilor între SUA şi NATO, pe de o parte, şi Rusia, pe de alta, după atacul american care a vizat pe 7 aprilie o bază a armatei siriene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.