Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Provocarea FĂRĂ PRECEDENT: Rusia a trimis arme nucleare la granița cu SUA

sua rusia

Rusia a anunţat miercuri că a trimis două bombardiere Tupolev TU-160 capabile să transporte rachete nucleare în estul îndepărtat al Rusiei, de partea opusă regiunii Alaska, ca parte a unui exerciţiu militar despre care media de stat afirmă că demonstrează capacitatea Moscovei de a instala arme nucleare "în pragul" Statelor Unite, transmite Reuters.

SONDAJ CURS - Iohannis și PNL domină topul. Bătălie mare pentru accederea în turul II. Cum stau partidele și care este mulțumirea față de președinte și premier

Bombardierele strategice Tupolev TU-160, care în Rusia sunt cunoscute sub denumirea de Lebede albe, sunt avioane supersonice din epoca sovietică capabile să transporte până la 12 rachete cu rază scurtă de acţiune şi să zboară fără alimentare 12.000 km. 

Ministerul rus al apărării a informat că avioanele au străbătut o distanţă de peste 6.000 km în peste 8 ore de la baza din vestul Rusiei şi până la Anadîr în districtul autonom Ciukotsk, de partea opusă Alaskăi. Comunicatul oficial mai informează că zborul face parte dintr-un exerciţiu tactic care va dura până la sfârşitul acestei săptămâni şi care a avut drept scop antrenarea abilităţii forţei aeriene ruse de redesfăşurare a câmpurilor aeriene operaţionale şi de exersare a realimentării în zbor. 

În exerciţiu sunt implicate aproximativ 10 bombardiere TU-160 şi avioane TU-95MS şi IL-78. 

Ziarul guvernamental Rossiiskaia Gazeta a scris pe site-ul său că acest zbor a demonstrat capacitatea Moscovei de a amplasa bombardiere nucleare la 20 de minute de zbor de SUA. Baza din Ciukotsk se află pe ţărmul Mării Bering, la 600 km de teritoriul american. 

Bombardierele TU-160 sunt folosite de Rusia în acţiunile de susţinere a forţelor guvernamentale siriene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.