Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prună, despre interceptări: „Susțin OUG exact așa cum a fost ea adoptată de Guvern”

raluca pruna

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat marți, 5 aprilie, că Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență privind interceptările cu conștiința că aceasta este soluția de etapă optimă.

„Noi, când am adoptat această ordonanță, am adoptat-o cu conștiința faptului că găsim soluția optimă, iar eu, în numele Guvernului, ca ministru al Justiției, vin aici și susțin ordonanța exact așa cum a fost ea adoptată de Guvern. Susținând această ordonanță așa cum a fost ea adoptată de Guvern, susțin o soluție de etapă, o soluție care răspunde acum, aici nevoilor combaterii criminalității în România. Asta nu exclude o dezbatere publică pe care Guvernul a anunțat-o și nu vreau să anticipez ce se va discuta sau ce se va decide în urma dezbaterii publice”, a declarat Raluca Prună, potrivit Agerpres.

Ministrul Justiției trebuia să susțină astăzi OUG privind interceptările în fața Comisiei Juridice a Senatului, însă acest lucru nu a fost posibil din cauza lipsei de cvorum, discuțiile pe această temă fiind amânate pentru săptămâna următoare.

„Trebuia acum să susțin această ordonanță 6/2016, faimoasa ordonanță privind interceptările în Comisia juridică din Senat. Din cauza unor chestiuni de agendă am căzut de acord, Comisia și cu mine, că vom pune acest lucru pe agendă săptămâna viitoare. Nu este nimic altceva decât o chestiune de timing și de agendă. Eu nu doresc să comentez cu privire la ceea ce decid să facă senatorii. (...) Înainte de a veni la această comisie, am fost în Comisia pentru drepturile omului a Senatului, unde am prezentat ordonanța și am obținut un aviz în unanimitate. Pur și simplu este o chestiune, se întâmplă foarte multe lucruri și pentru mine. Acum trebuia să fiu și la o comisie în Camera Deputaților și sper ca cineva să nu întrebe acolo cum vedeți faptul că ministrul lipsește”, a conchis ministrul Justiției.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.