Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Damaschin Dorneanul: 'Asumați-vă credința în care ne-am născut cu toată ființa'

basilica.ro
PS Damaschin mesaj suceveni

La Doroteia, localitate componentă orașului sucevean Frasin, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a rostit duminică un cuvânt profund despre manifestarea credinței în mod corect și deplin.

„Asumați-vă credința cu toată ființa dumneavoastră”, a îndemnat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

„Nu poate să fie o credință pe care o arăt doar în afară și ea nu lucrează nimic înlăuntru. Gesticulația exterioară, formele exterioare de manifestare ale credinței, dacă nu sunt însoțite de lucrarea cea lăuntrică, înseamnă că este acolo o fisură, o schizofrenie, o separare și nu e bine asta. Nu pot să spun că sunt creștin, arăt că vin la biserică, mă închin, postesc miercurea și vinerea, dar după aceea le fac și pe celelalte care nu sunt ale credinței, adică înăuntru țin mânie, țin ură, vreau să mă răzbun sau nu pot să iert și așa mai departe. Nu stau împreună acestea două, trebuie să fiu consecvent cu mine însumi, cu ceea ce cred și cu mărturisirea din afară”, a explicat ierarhul citat de basilica.ro.

„Pe de altă parte, iarăși, credința nu e adevărată dacă zic sau îmi însușesc ceea ce îmi zic alții, că ea, credința, e doar pentru suflet. Dacă eu spun că este doar înăuntru și nu vreau să o arăt în afară, iarăși ceva nu e bine. Nu este o credință deplină, nu este o credință rotundă, nu este o credință pe care Dumnezeu să o poată binecuvânta cu toată inima și cu mine nu e bine. De aceea asumați-vă, vă rog, cu toată ființa dumneavoastră, credința în care ne-am născut.(…) Și să-l rugăm pe Dumnezeu să avem tăria de a-L mărturisi, să ne cerem iertare pentru zilele, clipele, momentele în care ne-am rușinat de El, de cuvântul Lui și I-am întors spatele”, a încheiat PS Damaschin.

Credincioșii Parohiei „Înălțarea Domnului” Doroteia au sărbătorit duminică împlinirea a 150 de ani de la punerea pietrei de temelie și a 30 de ani de la resfințirea Bisericii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.