Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Timotei Prahoveanul: 'De la Sf. Ier. Iachint învăţăm fidelitatea faţă de cuvintele Evangheliei'

timotei prahoveanul

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a realizat miercuri în predica de la Catedrala Patriarhală un mic portret al Sfântului Ierarh Iachint, Mitropolitul Ţării Româneşti.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a oficiat Sfânta Liturghie în ziua de cinstire a sfântului şi a prezentat ce putem învăţa din viaţa sa, potrivit basilica.ro.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Liviu o duce prost cu sănătatea, are probleme mari cu coloana’

„Sfântul Ierarh Iachint îi reprezintă pe bunii păstori care şi-au împlinit misiunea în vremea slujirii lor în acest teritoriu dintre Carpaţi – Dunăre – Marea Neagră”.

„Învăţăm dragostea faţă de adevărata credinţă, fidelitatea faţă de cuvintele Evangheliei, dorinţa lui de a-i aduce pe toţi către Biserică şi pe oile care nu erau din staulul acesta şi pe care el avea datoria să le îndrepte pe calea cea bună într-o vreme în care prozelitismul eterodox şi pericolele de tot felul erau întâlnite permanent”.

„Învăţăm dragostea faţă de viaţa monahală. Lui i se datorează aducerea în Ţara Românească a Sfântului Nicodim cunoscut ca Nicodim de la Tismana, reorganizator al vieţii monahale şi ctitor a numeroase mănăstiri, dintre care cunoscutele mănăstiri Tismana şi Vodiţa”.

PS Timotei Prahoveanul a vorbit şi despre legătură spirituală pe care Sfântul Ierarh Iachint o avea cu Muntele Athos.

„Trimitea tineri evlavioşi din eparhia sa care erau formaţi la Mănăstirea Cutlumuş din Muntele Athos, recunoscută încă de pe atunci ca şi lavră a Ţării Româneşti”.

„După formarea tinerilor din Ţara Românească, mulţi se întorceau în acest loc, fiind cunoscuţi ca iubitori ai rugăciunii isihaste, slujitori, cântăreţi şi misionari în vremurile respective”.

Părintele Episcop l-a rugat pe Sfântul Ierarh Iachint să înalte rugăciuni înaintea Tronului Preasfintei Treimi „pentru toţi cei care îl cheamă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.