Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Timotei Prahoveanul: O întrebare pe care fiecare creştin trebuie să şi-o adreseze zilnic

timotei prahoveanul

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a vorbit duminică celor prezenţi la slujba de la Patriarhie despre întrebarea pe care fiecare creştin trebuie să şi-o adreseze zilnic, basilica.ro.

Preasfinţia Sa a făcut referire la textul evanghelic citit duminică şi a explicat că întrebarea pe care dregătorul bogat i-a adresat-o Mântuitorului Iisus Hristos trebuie să se regăsească zilnic în mintea şi pe buzele fiecăruia: ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci?

„Trebuie să avem şi noi aceeaşi întrebare ca a dregătorului din evanghelia de astăzi: Doamne ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci. Punându-ne această întrebare vom găsi şi răspunsuri şi ne vom bucura întotdeauna de întâlnirea cu Domnul”, a spus ierarhul.

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a evidenţiat că trebuie să medităm la acest aspect indiferent de poziţia socială sau demnităţile deţinute.

„Indiferent cine eşti, indiferent cât de mare ai ajuns, chiar dacă eşti un om cu demnităţi publice, chiar dacă eşti un om important sau un om necunoscut sau un om care îşi duce viaţa într-un mod liniştit deoparte de ochii celor mulţi, dacă nu îţi adresezi aceeaşi întrebare ca a tânărului din evanghelia de astăzi esti pe un drum greşit”.

Citește și: Nicolae Bădălau îl atacă dur pe Rareș Bogdan:’Cum ţi se face din nou foame, cum scrii despre Bădălău şi despre Diaspora’

„Ce bine ar fi dacă orice creştin, în fiecare dimineaţă când s-a trezi ar reflecta la această temă, ce să facă să nu piardă Împărăţia Cerurilor”, a spus ierarhul.

În contextul în care dregătorul bogat a plecat întristat după ce Mântuitorul Iisus Hristos l-a sfătuit să îşi vândă averile şi apoi să facă milostenie, ierarhul a reamintit că „bogăţia în sine nu este rea cum nici sărăcia nu este virtute” şi a oferit un exemplu din scrierile Sfinţilor Părinţi.

„Sfântul Ioan Gură de aur ne spune foarte clar că nu vinul este rău, ci felul în care noi îl consumăm. Nicodată cuţitul cu care tăiem pîinea nu este rău în sine. El poate deveni o armă mortală atunci când îl îndreptăm către un frate al nostru”.

„De aceea, folosirea bogăţiei, modul în care ne raportăm la ea, ne poate aduce o bogăţie veşnică. Sau o bogăţie multă aici ne poate duce la sărăcie, pentru că cei care nu se îmbogăţesc în Dumnezeu sărăcesc la sfârşitul zilelor lor rămânând doar cu agoniseala de aici din lume”.

Preasfinţia Sa a insistat asupra faptului că noi nu trebuie să fim superficiali în împlinirea poruncilor lui Hristos.

„Să nu căutăm doar să bifăm anumite lucruri pe care trebuie să le împlinim doar de dragul împlinirii lor formale”, a spus ierarhul, „ci trebuie să căutăm întotdeauna să zidim în omul din interior şi fiecare zidire să fie raportată la Dumnezeu şi niciodată îndreptată către oameni”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.