Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO PS Timotei Prahoveanul: 'Nu putem spune că avem credință când noi nu o mărturisim, nu o avem în inimă'

basilica.ro
Timotei Prahoveanul

În Duminica a 7‑a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea pasajului evanghelic duminical (Matei 9, 27‑35), Preasfinția Sa a evidențiat necesitatea credinței în rugăciunea către Dumnezeu, după modelul celor trei persoane vindecate de Mântuitorul, amintite în textul scripturistic.

„Credința este un lucru esențial. Ea ori există, ori nu. Nu există jumătăți de măsură. Nu putem spune că avem credință când noi nu o mărturisim, nu o avem în inimă. Credința adevărată poate purta și munții, după cum a spus Mântuitorul ucenicilor Lui. Credința a adus vindecarea celor doi orbi, pentru că, dacă nu ar fi avut credință, s‑ar fi arătat acest lucru. Mântuitorul le‑a spus doar atât: «După credința voastră, fie vouă!», și ei au văzut în clipa aceea. Sunt multe cazuri ale unei credințe înalte, desăvârșite, fără umbră de îndoială. Dar sunt și credințe slabe, care se agață de anumite mărturii, care caută argumente. O astfel de credință nu va putea să îl ducă pe om înaintea lui Dumnezeu și nu va putea face minuni, asemenea celei zugrăvite în Evanghelia de astăzi. Credința adevărată mută și munții necredinței, pe când cea slabă nu dă niciodată rezultate”, a spus Preasfinția Sa, citat de ziarullumina.ro.

La finalul Sfintei Liturghii, Episcopul‑vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor i‑a sfătuit pe credincioșii prezenți să înmulțească rugăciunea în timpul Postului Adormirii Maicii Domnului, în special rugăciunile către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române, dirijată de părintele conf. univ. dr. Stelian Ionaşcu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.