Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD a bătut palma cu PMP: Cum s-au înțeles oameni lui Dragnea cu cei ai lui Băsescu

paginadepolitica.ro
dragnea basescu

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, şi preşedintele PMP din acelaşi judeţ, Adrian Todoran, au semnat, luni, un protocol de colaborare politico-administrativ pentru următorii patru ani, între cele două formaţiuni politice.

În cadrul unei conferinţe de presă comune a celor două partide, liderul PSD Maramureş a subliniat că, odată confirmate rezultatele finale ale alegerilor locale din 5 iunie 2016, la nivelul judeţului, social-democraţii au început consultări cu toate forţele politice care au trecut pragul electoral de 5%.

Citește și: DOLIU Tatăl unui căpitan de națională de la Euro 2016 a murit în timpul meciului

"Am purtat, în ultimele zile, discuţii cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Baia Mare, cu cei ai PMP, UDMR şi PER, mai puţin cu cei ai PNL. Noi, social-democraţii maramureşeni, avem un principiu: atâta vreme cât oamenii politici pun mai presus de interesul judeţului şi interesul cetăţeanului interesul personal, concentrându-se doar la funcţiile pe care şi le doresc, nu vom avea negocieri. Iar în prezent, actuala conducere liberală asta încearcă să discute, propriul interes. Cel mai repede ne-am înţeles cu reprezentanţii Mişcării Populare Maramureş, care au pus interesul judeţului în prim plan. Maramureşenii ne-au votat pentru a colabora în interesul fiecărui cetăţean şi trebuie să asigurăm stabilitate şi echilibru", a declarat Gabriel Zetea.

El a precizat că protocolul semnat cu PMP, dar şi cu alte partide politice reprezentative, are rolul de a forma o viitoare majoritate pentru Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş şi a susţine proiectele de dezvoltare a judeţului.

Citește și: Roxana Vancea nu se mai ascunde: Imagini EXPLICITE cu ea și o altă femeie / FOTO

"Am avut cu cei din PMP discuţii constructive şi sunt convins că Mişcarea Populară Maramureş va încheia astfel de protocoale de colaborare şi cu alte forţe politice, la nivelul Consiliilor Locale. PSD şi PMP semnează acum protocolul de colaborare administrativă şi politică în Consiliul Judeţean şi Consiliile Locale pentru constituirea de majorităţi unde putem realiza acest lucru singuri sau alături de alte partide, unde se va impune acest fapt. Programul de guvernare locală propus de PSD în campania electorală va fi susţinut de PMP, la fel cum proiectele Mişcării Populare Maramureş vor avea susţinerea PSD. (...) Pe lângă investiţiile care trebuie duse la bun sfârşit, cum este depozitul ecologic de la Fărcaşa, Aeroportul Internaţional Baia Mare (...), trebuie să ne concentrăm în reabilitarea drumurilor judeţene prin POR sau Programul Naţional de Dezvoltare Locală", a susţinut, Gabriel Zetea.

Preşedintele PMP Maramureş, Adrian Todoran, a declarat că protocolul semnat cu PSD a fost "girat" de "intenţia" unor oameni care doresc să continue proiectele începute în mandatul trecut.

Citește și: Prezentatoare PRO TV, clipe de COȘMAR în spital: I-au aruncat cuvinte NEPERMISE

"Am stat la discuţii cu oameni care nu vor să schimbe, ci vor să continue proiectele începute în Maramureş. (...) Faptul că intrăm cu oameni tineri în Consiliul Judeţean este extrem de important. PMP a dorit să semneze protocolul cu PSD, deoarece a fost primul partid care ne-a întins o mână, care ne-a invitat la masa negocierilor", a spus Todoran.

În context, prim-vicepreşedintele PMP Maramureş, Lucian Morar, care a câştigat un nou mandat de primar în oraşul Ulmeni a spus că preşedinţia CJ ar trebui atribuită PSD.

Citește și: ȘOC în fotbalul mondial: Brazilia a fost ELIMINATĂ de la Copa America din cauza arbitrilor / VIDEO

"PSD a câştigat detaşat alegerile şi PMP consideră că social-democraţii trebuie să îşi asume funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş. Discuţiile între cele două formaţiuni politice au fost uşoare, ne-am compatibilizat pe ceea ce înseamnă următorii patru ani, eu şi colegii mei am ajuns la un consens şi am stabilit că îl vom susţine pe Gabriel Zetea pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, fiindcă şi din poziţia de vicepreşedinte al CJ, a avut un aport semnificativ în demararea podului peste Someş la Ulmeni", a spus Lucian Morar, scrie agerpres.ro.

Citește și: Detalii HALUCINANTE: Studenta care coordona o rețea de prostituate minore cu un iubit fiu de consilieră locală

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.