Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimele negocieri PSD în Capitală (surse)

sondaj

Social-democrații se pregătesc să anunțe candidații la alegerile locale din Capitală și partidul a intrat, spun surse din partid, în săptămâna 'adevărului'.

Surse PSD spun că liderii partidului se vor reuni, vineri sau sâmbătă, într-un Comitet Executiv Național în care să valideze cei 6 candidați la sectoare plus candidatul la primăria Capitalei.

Până atunci, pe lângă analizele interne, PSD va mai purta cel puțin o rundă de negocieri. Deși alianța PSD-ului cu ALDE pare o certitudine în București, cele două partide nu au încheiat discuțiile. ALDE vrea să pună candidați în două sectoare însă nu este încă limpede nici dacă ALDE va primi un sector sau două sectoare, ce sectoare vor primi și cine va candida acolo.

PSD mai trebuie să rezolve în această săptămână și problema Sectorului 5 în care social-democrații au rămas fără candidat și în care Marian Vanghelie, exclus din PSD, și-a păstrat o parte din vechile sale relații. Un sondaj este așteptat și aici.

Cel mai interesant sondaj PSD, așteptat din moment în moment la partid, este cel privind bătălia directă la primaria Capitalei între candidatul PSD și Ludovic Orban, candidatul ales de PNL.

Sondajele preliminare au arătat că cea mai puternică variantă a PSD-ului este o candidatură a Gabrielei Firea, sprijinită de ALDE. O astfel de combinație ar merge spre 40% din intențiile de vot ale bucureștenilor, spun surse din partid.

Rămâne de văzut dacă partidul își mai menține cota ridicată în sondajul decisiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.