Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD are tot interesul să îl dea pe Nicușor Dan pe locul doi. Așa se asigură victoria Gabrielei Firea

strategy

Strategia PSD din ultimele zile arată cum vrea partidul Gabrielei Firea să câștige câteva procente la alegerile din 5 iunie, procente care îi pot aduce victoria pentru Primăria Bucureștiului.

Vezi și: Răsturnare de situație în scandalul apei 'otrăvitoare': Românii vor plăti daune

Mai exact, institutul de  casă al PSD Avangarde aruncă pe piață sondaje care îl dau pe Nicușor Dan pe locul doi, după Gabriela Firea, cu scopul de a aduna cât mai multe voturi pentru candidatul Uniunii pentru Salvarea Bucureștiului. Nicușor Dan pare a preluat din mers strategia PSD și îi cântă în strună Gabrielei Firea. Explicația? Gabriela Firea a declarat cu subiect și predicat că și-l dorește viceprimar. Așadar, manipulările PSD, dar și atitudinea candidatului USB, au un fundament solid – să netezească calea Gabrielei Firea către scaunul de la primărie și, totodată, să îl înscăuneze pe Nicușor Dan în funcția de viceprimar.

Atât PSD cât și Nicușor Dan marșează pe ideea că sunt instalați pe primele două locuri în preferințele bucureștenilor. Când adevărul este că PNL suflă în ceafa PSD. Interesul PSD este însă ca ideea votului util, adică a votului care să ducă la învingerea Gabrielei Firea, să nu prindă la alegătorii bucureșteni. Din toate analizele sociologice cu care se lucrează la sediile de campanie, aflăm că votul util este votul pentru Cătălin Predoiu care trebuie să mai recupereze doar câteva procente pentru a o învinge pe Gabriela Firea, în timp ce Nicușor Dan ar avea de recuperat circa 20 de procente, lucru imposibil într-un timp atât de scurt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.