Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD atacă în Coaliţie: Lovitura pregătită pentru partenerii de la ALDE (surse)

facebook.com
PSD ALDE

Relaţia dintre PSD şi ALDE scârţâie, pe fondul nemulţumirilor exprimate de oamenii lui Tăriceanu. Mai mult, preşedintele Senatului foloseşte şi sondajele ca armă în lupta pentru influenţă în Coaliţie şi chiar ca argument pentru o candidatură anti-PSD la prezidenţialele din 2019. Social-democraţii nu se lasă nici ei, iar în ultima perioadă au demarat o acţiune care loveşte direct în ALDE.

Aşa cum STIRIPESURSE.RO scria în ultimele zile, liderii ALDE sunt nemulţumiţi de faptul că nu au primit funcţiile promise la nivel local şi central, dar şi de unele măsuri în domeniul legislativ pregătite de PSD. În acelaşi timp, pe fondul unor sondaje comandate la nivel judeţean, Tăriceanu pune presiune pe parteneri pentru varianta unui candidat unic la prezidenţialele din 2019, în caz contrar fiind posibilă o rupere a Coaliţiei.

Pentru a contracara ofensiva ALDE şi pentru a se asigura că o eventuală rupere a Coaliţiei nu ar pune în pericol propria majoritate, liderii PSD au adoptat o strategie anti-ALDE. Astfel, în condiţiile care există parlamentari care au plecat din PNL sau intenţionează să facă acest lucru, PSD a intrat pe fir. Intenţia este de a-i deturna spre PSD pe cei plecaţi din PNL şi care s-ar îndrepta în mod natural spre ALDE. Un exemplu ar putea fi senatorul Daniel Zanfir, care este curtat de social-democraţi. În total, social-democraţii ar avea discuţii în prezent cu patru parlamentari doriţi şi de ALDE, potrivit surselor din partid.

Vezi și: Greşeala pe care mulţi o comit: De ce nu trebuie să dormi NICIODATĂ pe canapea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.