Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD: Când Gorghiu și Boc vorbesc pe aceeași limbă e clar că noul Cod Fiscal e foarte bun

psd1

Purtătoarea de cuvânt a TSD, eurodeputata Claudia Țapardel, condamnă ipocrizia PNL pe tema Codului Fiscal, subliniind că nici copreședinta PNL, Alina Gorghiu, nici Emil Boc, principalul exponent al politicilor de austeritate din vechiul PDL, nu își doresc adoptarea măsurilor de relaxare fiscală care ar duce la creșterea consumului pentru cetățeni și a investițiilor străine în economia din România.

'Când Alina Gorghiu și Emil Boc vorbesc pe aceeași limbă, criticând Codul Fiscal, atunci e clar pentru toată lumea că acesta este foarte bun. Ce credibilitate poate să aibă copreședinta PNL criticând un pachet de măsuri pe care partidul domniei sale l-a votat aproape în unanimitate? Aceeași cu cea a colegului său de partid, Emil Boc, cel care din poziția de premier nu a făcut altceva decât să transforme România într-un laborator de teste pentru măsurile de austeritate de care până și reprezentanții FMI s-au delimitat ulterior', a subliniat Claudia Țapardel.

'Mă aștept la mai multă seriozitate și consecvență din partea reprezentanților generației tinere de politicieni, cum este Alina Gorghiu, nu la declarații contradictorii și ipocrizie politică. Este de-a dreptul dezamăgitor să văd că doamna Gorghiu se regăsește, în cuget și simțiri, pe aceeași baricadă pro-austeritate cu Emil Boc. Dacă nu știu, le transmit eu că noul Cod Fiscal ar crește consumul din România și ar reuși, concomitent, să atragă investiții străine noi în țara noastră. Le este cumva teamă celor doi că țara noastră o poate duce mai bine începând cu 2016? Măcar să fie onești și să o declare public, să nu caute nod în papură unui proiect despre care toți oamenii de business spun că este foarte bun. Această regrupare din partea PNL nu face decât să arate românilor care este firul roșu al politicii lor fiscale și economice: neseriozitatea. Într-o Europă care încearcă să își revină din reculul politicilor de austeritate, iată că în cazul României principalii susținători ai tăierilor se regrupează și vor să revină la guvernare. Oamenii aceștia nu recunosc că au greșit, nu pot admite că existau variante alternative. Ba din contră, atât Alina Gorghiu, cât și Emil Boc ne spun, nonșalant, că dacă vor reveni la guvernare nu vor reduce TVA la 19%', a punctat eurodeputata PSD.

'Încurajez orice formă de dialog politic Putere-Opoziție atât timp cât plecăm de pe poziții de bună credință și echilibru, ceea ce nu este cazul acum în România. Codul Fiscal este tema momentului și, ținând cont că a fost discutat cu mediul de afaceri și cu partenerii sociali, acesta trebuie adoptat în forma inițială. Acum și doar acum este timpul că România să reducă TVA la 19%!', a conchis Claudia Țapardel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.