Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD dă atacul la Justiţie, Macovei somează Opoziţia

monica macovei m10 agerpres

Un grup de parlamentari PSD au depus un proiect de lege pentru modificarea Codului Penal. Dacă modificările vor fi adoptate, procurorii vor avea mult mai multe greutăţi în desfăşurarea anchetelor. În aceste condiţii, Monica Macovei somează Opoziţia şi cere parlamentarilor PNL să ia atitudine şi să nu accepte tacit iniţiativele anti-Justiţie ale PSD.

Vezi şi: Justitia e pe val? Nu-i nimic, PSD schimba Codul Penal

"Politicienii PSD vor acum reducerea termenului de prescripție pentru unele infracțiuni, ceea ce înseamnă mai puțin timp pentru anchetarea și judecarea lor, și asta după ce au încercat de câteva ori să adopte o lege a amnistiei și grațierii. De asemenea, PSD propune modificarea condițiilor în care procurorii pot propune arestarea preventivă, astfel încât să ajungă tot mai rar în arest. Tot PSD vrea să fie cât mai puține denunțuri, stabilind un termen de 6 luni de la comiterea faptei, în care o persoană poate face un denunț. O atenție deosebită o acordă politicienii PSD intimidării magistraților, propunând sancțiuni cu închisoarea pentru procurori și judecători. Astfel de prevederi nu exista în niciun stat european", spune Macovei.

Europarlamentarul îi solicită președintelui Comisiei Juridice a Senatului, Cătălin Boboc, membru PNL, și tuturor politicienilor opoziției din Comisie să spună public, astăzi, dacă sunt de acord cu inițiativa PSD de a îngreuna anchetele penale și de a-i intimida pe procurori.

"Ponta și PSD sapă constant și tot mai adânc la temelia justiției, singurul lor obiectiv fiind să poată fura în liniște și să își creeze rețele paralele de informații și protecție. Reacția lui Ponta față de cazul primarului Nichita de la Iași dovedește că politicienii PSD nu sunt doar “frați” cu corupția, ci și folosesc instituțiile statului în scop personal", mai spune Monica Macovei.

Vezi şi: Decizie-bombă în Senat. Marțea neagră se întoarce

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.