Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, despre cotele de gen: Este bine că și PNL preia modelul

psd pnl

Europarlamentarul Viorica Dăncilă, președinte al Organizației de Femei a PSD, consideră că este bine că și liberalii s-au gândit să preia tema cotelor de gen, promovând-o printr-un proiect de lege, și reamintește că OFSD a propus încă din 2015 introducerea unei cote de minim 30% candidați femei pentru alegerile locale și generale, propunerea fiind deja aplicată în ceea ce privește componența conducerii social-democrate.

"OFSD a propus din 2015 introducerea unei cote de minim 30% candidați femei pentru alegerile locale și generale și a cerut colaborare între partide pe acest subiect. Conducerea PSD a susținut acest lucru și a aplicat propunerea încă de la Congresul PSD, când s-au ales vicepreședinții partidului. Este bine că cei din PNL au decis să nu se alinieze poziției PPE și să susțină femeile. Este un pas înainte față de perioada în care lideri ai PNL anunțau că 'detestă' feminismul. Faptul că PNL vrea introducerea prin lege a acestor cote este cu atât mai bine, pentru că astfel principiul reprezentării femeilor în politică va fi respectat și de alte partide, începând chiar cu PNL", afirmă Viorica Dăncilă într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Președintele OFSD reamintește că introducerea cotelor de gen este o inițiativă veche pentru care luptă social-democrația europeană.

"Socialiștii europeni (PES) sunt cei care au propus în Parlamentul European astfel de inițiative, inclusiv în ceea ce privește funcții din consiliile de administrație ale companiilor, iar cei din PPE au votat împotrivă. Cel mai recent, popularii au făcut acest lucru chiar în cazul propunerii de a introduce cote de gen în cazul funcțiilor de conducere din companii", mai afirmă Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.