Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD este acuzat că vinde locuri în Parlament

Atanasiu da cu flit primarilor penali

Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu îi acuză pe social-democrați că vând locurile din Parlament în schimbul asigurării majorității parlamentare.

„Protocolul de colaborare semnat astăzi de PSD și UNPR demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că PSD se teme de alegeri locale în două tururi de scrutin. Doar pentru a-și asigura o majoritate care să respingă în Parlament proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, PSD asigură intrarea în Parlamentul viitor a unui partid care altfel n-ar fi trecut pragul electoral. UNPR n-aduce nimic PSD-ului, cu excepția menținerii votului într-un singur tur”, a declarat Teodor Atanasiu, potrivit unui comunicat remis către PoliticScan.

Liderul liberal sublinează că dacă ar fi luată decizia alegerii primarilor în două tururi de scrutin PSD ar avea de pierdut de pe urma acestui sistem. În schimb, pentru UNPR, legea electorală a reprezentat „o monedă de negociere și de asigurare a existenței politice”.

„Ambele partide n-au avut nici o problemă în a sfida bunul simț și regulile democratice atunci când au transferat sute de primari prin celebra ordonanță marca Ponta & Dragnea pentru a-și asigura victoria în alegerile prezidențiale. La alegerile locale din acest an vor avea aceeași surpriză neplăcută ca în noiembrie 2014 pentru că electoratul îi va taxa”, a adăugat Teodor Atanasiu.

Prim-vicepreședintele PNL a mai spus că la consultările cu prim-ministrul Dacian Cioloș majoritatea partidelor politice au dat dovadă de ipocrizie, susținând că sunt de acord cu alegerea primarilor în două tururi de scrutin, însă nu din acest an.

„O ipocrizie demascată încă o dată prin protocolul de colaborare semnat de PSD și UNPR. Dacă un lucru e corect pentru democrație peste 6 luni, peste un an sau peste 4 ani, înseamnă că este corect și astăzi”, a subliniat Atanasiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.