Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD face un pas în spate? Un alt lider social-democrat vorbește cu INCERTITUDINE despre mitingul anunțat de Codrin Ștefănescu

PSD
PSD sigla

Președintele Comisiei de apărare a Camerei, Dorel Căprar, a declarat că ce s-a întâmplat la protestul din 10 august nu corespunde realității și că o decizie va fi luată în PSD pentru organizarea unui miting. Pe 9 iunie, PSD a organizat prima manifestație împotriva abuzurilor din justiție, scrie Mediafax.

"Au dreptul să fie desfășurate pentru că au fost aprobate, dar cred că ce s-a întâmplat acolo nu este conform realității. Cei care au făcut ce au făcut, în speță persoanele turbulente, nu cred că erau manifestanți veniți din Diaspora, manifestanți care își doresc ceea ce spun. Așa cum am discutat, în ședința de comisie o să îi audiem pe cei implicați și o să vedem exact ce spun. Cu siguranță ați văzut că vin persoane care au participat la miting să ne agreseze personalul de la cabinetele parlamentare. Dacă partidul va decide să facem miting vom face miting", a afirmat președintele Comisiei de apărare, deputatul PSD Dorel Căprar, la Parlament.

Jandarmii au intervenit în forță, vineri seara, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii anti-PSD aflați în fața sediului Executivului. Peste 450 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piața Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafaţa corpului.

Mai multe persoane care au participat la mitingul din 10 august s-au prezentat, luni, la Parchetul Militar, pentru a depune plângeri împotriva jandarmilor. Protestatarii acuză forțele de ordine că vineri seară s-au comportat abuziv și au lovit manifestanții fără motiv.

Procurorii militari au anunțat că procuror în jur de 30 de protestatari au depus plângeri împotriva jandarmilor, care vor fi reunite într-un singur dosar penal pentru purtare abuzivă și abuz în serviciu. Procurorii au cerut imagini inclusiv de la victime și vor începe audierile.

Zeci de mii de membri PSD și susținătorii partidului au participat pe 9 iunie, în Piaţa Victoriei, la cel mai mare miting politic pe care l-au pregătit partidele de guvernământ PSD-ALDE. În acelaşi timp, organizatorii şi-au împărţit sarcinile în Piaţa Victoriei pentru a-i ghida cât mai bine pe colegii lor din judeţe, îmbrăcaţi conform indicaţiilor de la centru în alb, pentru a simboliza puritatea şi a mima o adunare neutră, nu una roşie, în culoarea predominantă a partidului.

Manifestaţia a fost una de protest faţă de "abuzurile din justiţie", iar pe scenă au urcat lideri precum primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, președintele PSD, Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă.

Citește și: Jandarmeria a MINȚIT privind starea de sănătate a jandarmeriței? Biletul de internare confirmă că nu era suspectă de fractură de coloană .

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.