Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD: Gabriela Firea este favorita bucureștenilor pentru PMB

Screenshot_2

Conform unui sondaj făcut de Avangarde, la comanda PSD, Gabriela Firea are cele mai mari șanse de a câștiga postul de Primar General al Capitalei, urmată de Nicușor Dan și Traian Băsescu.

Sondajul a măsurat mai multe combinații de candidați și comunicatul PSD ne asigură că în toate acestea Gabriela Firea este pe primul loc. Este, totuși, greu de crezut că într-o combinație Firea-Băsescu-Ponta-Tăriceanu procentele au fost la fel de mari.

Intenția de vot pentru CGMB pare să fi fost rotunjită în mod constant în jos, căci suma totală a procentelor este mai mică de 100%.

67% din bucureșteni sunt nemulțumiți de orașul în care trăiesc în timp ce 62% spun că vor participa "cu siguranță" la alegeri. Prezența la alegerile locale din 2012 în București a fost de 44%.

Principalele probleme ale orașului sunt, potrivit sondajului, curățenia (17%), traficul rutier (11%), starea drumurilor (10%), mijloacele de transport în comun (7%), parcurile și spațiile verzi (5%), lipsa locurilor de parcare (4%), poluarea (4%).

Sondajul a fost făcut în perioada 16-22 decembrie, după desemnarea lui Cristian Bușoi drept candidat al PNL, înainte ca acesta să își poată construi notorietate, dar și înainte de gafa folosirii unui panou cu imagini de la Colectiv la o conferință de presă. Este complicat de evaluat în ce măsură datele mai sunt valabile. Este, de asemenea, interesant de ce PSD alege acest moment să publice datele sondajului.

În timp, este probabil că opțiunea pentru candidatul PNL va crește apropiindu-se de cei 28% intenție de vot la Consiliul General. O campanie bună poate, teoretic, să urce candidatul peste partid. De asemenea, o candidatură solidă din partea ALDE ar putea obține mai mult (vedem asta în intenția de vot față de CGMB de 7%). În sfârșit, o eventuală candidatură a lui Victor Ponta ar schimba și ea procentele candidaților. Astfel, o imagine mai bună a poziției de start vom avea când principalii candidați sunt nominalizați oficial și ajung să fie cunoscuți de populație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.