Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD ia în calcul o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății: 'Trebuie demis de urgență'

daniel suciu

Deputatul PSD de Bistriţa-Năsăud, Daniel Suciu, fost vicepremier în Guvernul Dăncilă, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că se impune demiterea "de urgenţă" sau demisia ministrului Sănătăţii, Victor Costache, din motive de conflict de interese.

"Ministrul Sănătăţii trebuie să fie demis de urgenţă sau, cu aceeaşi urgenţă, trebuie să îşi dea demisia. Nu se poate ca, la trei zile după ce a fost numit ministru, acest domn, profesionist poate, să semneze un contract de muncă cu o clinică privată, iar la 11 zile să introducă această clinică privată în programele de sănătate. Este definiţia clară a conflictului de interese, care este şi penal, aşadar se impune de urgenţă ca acest ministru să plece la Sibiu, înapoi acasă. Nu ştiu dacă preşedintele Iohannis îl protejează, nu ştiu dacă Ludovic Orban îl protejează", a spus Suciu, potrivit Agerpres.

Citește și: Premierul Orban NU ia în calcul să îl DEMITĂ pe ministrul Sănătății: ''NU există lucruri foarte clare'

În opinia deputatului PSD, miza acţiunilor ministrului Sănătăţii o reprezintă banii din programele naţionale de sănătate, la care să aibă acces şi clinicile private.

"Care este miza privaţilor duşi de Ludovic Orban în fruntea Ministerului Sănătăţii? Cele 6,4 miliarde de lei pentru programele de sănătate, la această sumă trebuie să fie mufate şi clinicile private. (...) Nu există discuţii, nu există semne de întrebare, domnul ministru al Sănătăţii trebuie să plece înapoi acasă, la Sibiu, la preşedintele Klaus Iohannis, la Raluca Turcan, şi, dacă se poate, să îi ia şi pe ceilalţi din clinicile private pe care i-a adus la vârful Ministerului Sănătăţii. De asemenea, proiectul de ordonanţă care este în transparenţă publică trebuie să fie retras de urgenţă şi discutat cu toţi actorii din sistemul de sănătate", a afirmat Suciu.

Întrebat ce măsuri poate lua PSD, în cazul în care ministrul Sănătăţii nu va fi demis şi nici nu va renunţa la funcţie, Daniel Suciu a spus că aşteaptă reacţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi că nu este exclusă introducerea unei moţiuni simple care să îl vizeze pe Victor Costache.

"Agenţia Naţională de Integritate a fost foarte harnică cu anumiţi consilieri locali, să vedem dacă ANI se va sesiza şi cu privire la un ministru care a făcut, în ultimele trei luni, a înfăptuit clar definiţia conflictului de interese. Nu ştiu, vedem ce decizii vom lua, cu siguranţă ne putem gândi inclusiv la o moţiune simplă împotriva ministrului. Dar, repet: până a ajunge la o moţiune şi la alte sesizări, se impune de urgenţă demiterea sau demisia ministrului Sănătăţii", a mai declarat deputatul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.