Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD Iaşi susţine moţiunea de cenzură de suspendare a guvernului Grindeanu

psd sigla

Filiala ieşeană a PSD va susţine moţiunea de cenzură pentru schimbarea Guvernului Grindeanu, a anunţat vineri liderul organizaţiei, Maricel Popa, care este şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. Potrivit acestuia, Comitetul Executiv Judeţean al PSD Iaşi a decis, în unanimitate, susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, propusă de Comitetul Executiv Naţional.

"În primul rând, s-a votat susţinerea moţiunii de cenzură, în unanimitate, şi ca toţi parlamentarii să fie la vot pentru susţinerea moţiunii. La ora actuală nu contează persoana, ci contează ţara şi implementarea programului guvernamental, aşa cum am promis în toamnă la alegeri. Sunt foarte multe măsuri care nu s-au implementat şi miniştrii trebuie să plece acasă. S-a făcut evaluarea miniştrilor. Este normal ca la şase luni să se facă aşa ceva. Este prima oară când un guvern se evaluează la şase luni. Miniştrii respectivi trebuie să meargă spre casă. Sunt miniştri care patru din şase luni au fost mai mult plecaţi în deplasări, ceea ce nu se poate. Contează foarte mult românii, iar România trebuie să dezvolte economia şi să aibă o creştere economică sustenabilă, iar românii nu trebuie să o ducă binişor, ci trebuie să o ducă bine", a declarat Maricel Popa.

Deşi nu a fost invitat, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a vrut să participe la şedinţa Comitetului Executiv Judeţean, moment în care aceasta a fost suspendată. Înainte de acesta însă, mai mulţi primari din judeţ au solicitat demisia din PSD Iaşi a primarului Mihai Chirica, ca urmare a afirmaţiilor făcute în legătură cu actuala situaţie politică din România şi din partid. "S-a cerut susţinerea necondiţionată a moţiunii de cenzură, din partea parlamentarilor PSD de la Iaşi, ca şi cum primarii s-ar duce să voteze, în loc să se vorbească cu senatorii sau deputaţii", a declarat Mihai Chirica.

Edilul ieşean a spus totodată că vrea să fie chemat la discuţii cu colegii de partid, pentru a le explica "că nu Grindeanu este important în aceasta poveste, ci felul în care se gestionează actul politic al PSD pe viitor". "Grindeanu oricum va pleca. Este un lucru evident pe care l-a înţeles şi el. Dar una este să pleci pe uşa din faţă şi alta este să fii dat afară de istorie pe uşa din spate şi uitat. Grindeanu ţine piept unui curent anti-democratic nu doar în PSD, ci în România. Grindeanu încearcă să ţină piept tuturor celor care au furat acest partid - Liviu Dragnea şi câţiva oameni din jurul lui care momesc alte persoane care nu privesc cu raţiune ceea ce se întâmplă în această ţară. (...) Eu nu am o problemă cu Liviu Dragnea, omul. Am o problemă cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, care a furat viitorul şi al meu şi al multor altor primari", a declarat primarul Mihai Chirica, anunţă Agerpres. El a mai spus că "primarii sunt consternaţi de ce urmează să se întâmple în perioada viitoare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.