Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD îi cheamă în Parlament pe Florin Cîțu și Vlad Voiculescu pentru explicații despre 'bugetul tăierilor' și starea spitalelor

Parlamentul Romaniei
Alfred Simonis

Grupul PSD din Camera Deputaților a depus, la Biroul Permanent, o solicitare ca premierul Florin Cîțu să se prezinte în plen, în perioada 15-19 februarie, la Ora Prim-ministrului, pe tema „Bugetul tăierilor. Moartea economică a Romaniei”, a anunțat marți liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis.

De asemenea, PSD a mai depus la Biroul Permanent o solicitare de invitare a ministrului Sănătății, în perioada 8-12 februarie, tot în plenul Camerei Deputaților, pentru participare la Ora Guvernul. „Tema pentru care îl invităm este situaţia spitalelor din România în ceea ce priveşte măsurile preventive, gestionarea şi managementul riscului în saloanele în care sunt amplasate sau utilizate instalaţii de furnizare oxigen pentru pacienţi", a spus Simonis.

Biroul Permanent urmează să ia o decizie în privinţa cererilor PSD în şedinţa următoare.

PSD a făcut, de asemenea, o solicitare către Vlad Voiculescu pentru a pune la dispoziţia Parlamentului, pentru control, raportul elaborat de Ministerul Sănătăţii în perioada în care era ministru Nelu Tătaru.

"De asemenea, am făcut aceeaşi sesizare la adresa preşedintelui Camerei Deputaţilor, ştiţi foarte bine că în vederea exercitării controlului parlamentar (...). Preşedintele Camerei poate să solicite oricărei instituţii documente clarificatoare cu privire la o temă. Cred că e foarte important pentru toţi să vedem ce spunea acel raport, ce măsuri erau propuse şi dacă printre ele se regăseau şi măsuri pentru a preveni tragedia de la Balş. Am depus la Comisia de sănătate un document, în atenţia domnului Tătaru, preşedinte al acestei comisii, acelaşi raport. Dorim să îl ceară Comisia de sănătate domnului ministru şi să ni-l pună la dispoziţie în vederea controlului parlamentar", a mai afirmat Simonis.

Citește și: SURSE - USR se pregătește pentru o 'furtună' provocată de PNL în coaliție .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.