Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD îi linişteşte pe primarii migratori: Nu-şi pierd mandatul

traseism

Aleşii locali care au beneficiat de OUG 55 şi au migrat la alte partide nu-şi vor pierde mandatul, chiar dacă Ordonanţa a fost declarată neconstituţională, spune deputatul PSD, Florin Iordache. El precizează că aleşii locali nu-şi pierd mandatul, indiferent cum va acţiona Parlamentul mai departe.

Florin Iordache declară că Parlamentul va ţine cont de decizia Curţii Constituţionale: "Aşteptăm şi noi în acest moment motivarea Curţii Constituţionale publicată în Monitorul Oficial şi apoi Parlamentul va interveni. Fără îndoială, ţinem cont de această hotărâre a Curţii Constituţionale şi fie venim cu o lege de respingere a Ordonanţei 55, fie venim cu o lege de modificare şi o punem în concordanţă cu hotărârea Curţii".
Deputatul PSD precizează că "legea reglementează pentru viitor".
"Din punctul meu de vedere, nu se poate pune problema pierderii mandatelor acestor oameni, pentru că aceşti oameni în perioada de 45 de zile, potrivit legii în vigoare în acel moment, acea Ordonanţă, au putut să-şi părăsească partidul (...). Din punct de vedere legal, aceşti oameni au părăsit partidul sau au devenit independenţi sau s-au înscris în alte partide legal în acel moment. Deci chiar dacă venim cu o lege de respingere sau cu o lege de modificare a Ordonanţei, fără îndoială mandatele sunt în vigoare, pentru că repet, acei oameni şi-au părăsit partidul legal în acel moment", susţine parlamentarul social-democrat.
Deputatul PNL, Teodor Nicolescu, a propus ca în legea de respingere a OUG 55 să se prevadă încetarea mandatelor aleşilor locali care au migrat. Întrebat, la RFI, dacă e posibil, Florin Iordache a răspuns: "E un punct de vedere al PNL-ului, pentru că ei asta au cerut şi asta au argumentat tot timpul. Fără îndoială, nu, repet, pentru că niciodată nu poate retroactiva. Putem dispune prin lege, prin modificările legislative de aici încolo ce se întâmplă, dar acei oameni când şi-au părăsit partidul, au procedat potrivit legii în vigoare şi nu puteau să ştie că legea în vigoare e neconstituţională".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.