Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD îl acuză pe primarul USR Allen Coliban că 'sparge' sute de mii de lei pe evenimente superficiale

PSD

Municipalitatea braşoveană va cheltui peste 660.000 de lei din bugetul local pentru un eveniment care nu va produce nimic concret pentru braşoveni, doar "discuţii şi vorbe", a susţinut, marţi, într-o conferinţă de presă, consilierul municipal social-democrat Lucian Pătraşcu.

Conform acestuia, Primăria Braşov va cheltui de la bugetul local suma de 665.000 de lei pentru organizarea Forumului Oraşelor Verzi (FOV), bani cu care s-ar fi putut realiza proiecte concrete în domeniul mediului în oraş.

Consilierul PSD a menţionat că proiectul privind organizarea FOV a fost aprobat în Consiliul Local Braşov în urmă cu două luni, fără însă ca aleşilor locali să le fie prezentat şi devizul de cheltuieli.

"Spre surprinderea noastră, în şedinţa de săptămână trecută, am văzut acest deviz de 665.000 de lei, echivalentul a 110.000 lei pe zi, pentru acest desfăşurarea acestui eveniment care, din păcate, produce doar discuţii şi vorbe între primari şi nimic concret pentru braşoveni. Domnule primar Allen Coliban, Braşovul are nevoie de proiecte concrete de mediu pentru stoparea poluării şi nu de discuţii şi vorbe, să vină alţi primari să ne prezinte ce au făcut şi dumneavoastră să nu aveţi ce să ne spuneţi concret nouă, braşovenilor. Cu aceşti bani puteam pune pubele ecologice în două mari cartiere din municipiul Braşov, puteam amenaja spaţii verzi sau putea reface cel puţin trei parcuri (...) Vrem proiecte concrete şi ne-am săturat de vorbe", a afirmat Pătraşcu.

Conform acestuia, devizul de cheltuieli pentru organizarea evenimentului e "superficial".

Consilierul PSD a menţionat că, din suma de 660.000, o treime va fi utilizată pentru plata unei scene şi a unui cort, 75.000 pentru tipărituri, 50.000 de lei pentru protocol şi alţi 30.000 de lei pentru plata traducătorilor.

Potrivit lui Lucian Pătraşcu, cei 665.000 de lei sunt doar o parte din banii necesari organizării evenimentului, cu alte sume contribuind Consiliul Judeţean Braşov şi Guvernul.

FOV se va desfăşura la Braşov în perioada 6-12 septembrie şi are ca obiect prezentarea politicilor de sustenabilitate şi mediu în zonele urbane, educarea publicului braşovean cu privire la măsurile necesare a fi luate pentru combaterea poluării şi transformarea oraşului într-o capitală europeană cu adevărat verde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.