Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, în picaj la Prahova: candidatul PNL-USR-PLUS are un avans uriaş

stiripesurse.ro
Iulian Dumitrescu

Alianţa PNL-USR-PLUS de la Prahova, prima de acest tip realizată în România, începe să-şi arate roadele. Într-un sondaj realizat în perioada 30 iulie – 4 august, liberalul Iulian Dumitrescu, candidatul comun al alianţei pentru funcţia de preşedinte al CJ Prahova, are un avans consistent de aproape 30% procente asupra preşedintelui Consiliului Judeţean în funcţie, social-democratul Bogdan Toader. Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, propunerea PNL-USR-PLUS la Consiliul Județean Prahova ar obţine aproximativ 50,7% din voturi, în timp ce candidatul PSD ar obţine 21,1%. Pe locul al treilea se situează Mădălina Lupea (ProRomânia), fost prefect al Prahovei, care ar obţine aproximativ 9,2% din voturi, urmată de Cătălina Bozianu (PMP) cu aproximativ 7% și de George Pană din partea ALDE, cu 4,6%. Mai bine de 7% din prahovenii care susțin că vor vota în 27 septembrie s-ar orienta către alţi candidaţi.

La primăria Ploieşti, lucrurile par să fie şi mai clare. Candidatul PNL, fostul primar Andrei Volosevici, este creditat cu 62,1% din intenţiile de vot, în timp ce candidatul PSD, fostul ministru Radu Oprea, ar fi ales doar de 12,6% din prahoveni. În mod surprinzător, Emil Calotă (ALDE) completează podiumul cu 7,9%. Acesta este urmat de candidatul USR – PLUS, Răzvan Enescu, creditat cu 7,1% din voturi. Asta în timp ce Cristian Ganea (ProRomânia), proaspăt plecat din PSD, ar obţine 4,7%. Candidatul PMP, Dragoş Lucian Ionescu, ar obţine doar 3,3% din sufragii.

Cifrele prefaţează o schimbare politică majoră la nivelul Prahovei după ce timp de mai bine de un deceniu judeţul a fost mai mereu colorat în roşu, fiind condus, două mandate, de Mircea Cosma şi, în ultimul ciclu electoral, de Bogdan Toader, urmaşului fostului lider regional PSD. Astfel, liberalii conduşi de Iulian Dumitrescu ar urma să câştige atât preşedinţia Consiliului Judeţean, cât şi primăria municipiului reşedinţă de judeţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.