Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD insistă cu 'USL trăiște'! PNL acționat în judecată pentru nerespectarea protocolului

USL

Ultima acțiune din seria "USL trăiește" înseamnă acționarea în instanță a liberalilor pentru nerespectarea protocolului USL - alianță politică încă existentă la Tribunalul București în Registrul Partidelor Politice.

Acțiunea se întâmplă la Cluj. Social-democraţii clujeni au acţionat în instanţă organizaţia PNL Cluj, sub acuzaţia că liberalii clujeni nu respectă protocolul de colaborare al USL semnat în 2012, anunţă PSD Cluj, printr-un comunicat de presă.

„PSD Cluj constată cu regret, că PNL Cluj refuză să semneze adresa de înaintare către Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, privind validarea în funcţie a consilierului judeţean, Cristian Matei, nerespectînd astfel, protocolul de colaborare USL semnat în 2012”, afirmă reprezentanţii social-democraţilor clujeni, în documentul citat, precizînd că, potrivit protocolului şi situaţiei prezente, adresa de înaintare – fără de care nu poate fi validat viitorul consilier – trebuia semnată de cei trei preşedinţi ai formaţiunilor componente USL, prin care se transmite faptul că respectiva persoană (Cristian Matei – n.r.) este compatibilă cu funcţia de consilier judeţean şi îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru a exercita funcţia de consilier judeţean în cadrul CJ Cluj.

Amintim că, avînd în vedere că PNL Cluj nu a răspuns la notificarea PSD Cluj privind adresa de înaintare către CJ, PSD Cluj a apelat la serviciile unui executor judecătoresc, care a trimis notificarea la sediul PNL Cluj. „Chiar şi în urma acestui demers, PSD Cluj nu a primit nici un răspuns, drept urmare – PSD fiind astfel prejudiciat prin lipsa unui consilier judeţean în cadrul CJ – atît organizaţia cît şi dl. Cristian Matei au acţionat în instanţă PNL Cluj solicitînd instanţei de judecată să oblige conducerea PNL Cluj să semneze adresa de înaintare către Consiliul Judeţean Cluj”, se arată în încheierea comunicatului de presă transmis de social-democraţii clujeni preluat de presă locală.

La auzul informației că foștii parteneri le fac plângere în instanță liberalii susțin că în acest moment sunt angajați într-o altă relație și nu au timp:

„În urmă cu mai bine de o lună, Biroul Politic Judeţean (BPJ) al PNL Cluj a fost dizolvat, iar eu am fost numit preşedinte interimar. Din cauza faptului că ne aflăm în mijlocul procesului de fuziune cu PDL, conducerea centrală nu a nominalizat un nou BPJ, deoarece potrivit statutului pe care îl vom avea de săptămîna viitoare, în urma fuziunii, în toate organizaţiile judeţene va exista o conducere paritară PNL-PDL, în oglindă cu cea a democrat-liberalilor. Abia după votarea noului statut se va cunaoşte structura noului BPJ, respectiv cine ar trebui să semneze acea adresă. Personal, intenţionez ca la prima întrunire a noului Birou al PNL – desemnat în baza noului statut -, să cer dreptul de a semna adresa, conform protocolului. Pînă atunci, în calitate de preşedinte interimar, nu pot să-mi asum acest lucru de capul meu, fără o decizie a organelor de conducere care, repet, în acest moment nu există”, susține preşedintele interimar al PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.