Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD intră la rupere - acuzații dure la adresa lui Klaus Iohannis: 'Răspândirea de știri false a devenit o practică obișnuită la Cotroceni'

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

PSD intră la rupere acuzându-l pe Klaus Iohannis de răspândirea de știri false. Reacția partidului condus de Ciolacu vine după ce Ministerul Educației din Franța a contrazis datele președintelui folosite pentru nedeschiderea școlilor.

„Ministerul Educației din Franța îl contrazice pe Iohannis care a susținut, luni, că „experimentul din Franța” cu redeschiderea școlilor „nu a decurs foarte bine!”

„Sunt informații false! În Franța n-a fost deschisă nicio școală ca experiment! (...) Repet: informațiile sunt false!” a fost replica purtătorului de cuvânt al ministerului Educației din Franța.

APADOR-CH DEZAMORSEAZĂ BOMBA morților de coronavirus: Când nu aveam epidemie, se murea de două ori mai mult de infecţii respiratorii

Răspândirea de știri false a devenit o practică obișnuită la Cotroceni. După mega fake-news-ul de săptămâna trecută, în care președintele Iohannis a pus pe seama profesorului Streinu Cercel aberația lui Nelu Tătaru despre carantinarea forțată a vârstnicilor, iată cum iese la iveală o altă minciună prezidențială!

De observat că minciuna președintelui Iohannis urmărea acoperirea #minciunii lui Tătaru, care la rândul său a mințit pentru a acoperi anunțurile hazardate ale premierului Orban și ale ministrului Educației privind redeschiderea școlilor după 15 mai! Deci minciuna se rostogolește, în cascadă, la Guvern și la Cotroceni!

Și, în tot acest timp, procurorii deschid dosare penale cetățenilor obișnuiți și jurnaliștilor pentru răspândire de știri false, iar publicații anti-prezidențiale și anti-guvernamentale pentru aceeași acuzație!”, este mesajul postat de PSD pe pagina de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în cursurul zilei de luni, 27 aprilie, faptul că școlile din România vor rămâne închise până la sfârșitul acestui an școlar, susținând că în alte țări redeschise școlilor a cauzat un nou val de infectări.

„Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă. Deci, lucrurile nu sunt absolut deloc simple”, a declarat Klaus Iohannis.

Ministerul Educației din Franța l-a contrazis însă pe Klaus Iohannis.

„În Franța n-a fost deschisă nicio școală ca experiment. Singurele deschise sunt pentru copiii personalului didactic și ai personalului indispensabil securității interioare. Școlile, așa cum a spus președintele Franței, se vor deschide pe 11 mai. Așadar, nu sunt deschise școlile în Franța. Repet: Informațiile sunt false”, a precizat Agnès Longueville, responsabila biroului de presă al Ministerului Educației din Franța pentru „Libertatea”.

De asemenea, aceasta a precizat că nu există cazuri de infetare cu noul coronavirus în școli.

„Nu avem niciun caz de Covid-19. Nici printre copii, nici printre persoanele care se ocupă de ei”, a mai anunțat aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.