Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD își asumă conducerea comisiei parlamentare pentru elaborarea legilor electorale

dragnea

Conducerea Comisiei parlamentare pentru elaborarea legilor electorale va fi preluată de PSD, iar președinte va fi propus Gabriel Vlase.

Președintele interimar Liviu Dragnea a declarat luni, 5 octombrie, că a discutat cu colegii social democrați despre legea votului prin corespondență și a ajuns la concluzia că cei din PNL nu își doresc ca legea să fie promulgată.

Am avut o discuție cu colegii mei din PSD despre legea privind votul românilor din Diaspora. S-a întârziat nepermis de mult, nu am reușit să înțelegem care este este jocul PNL, au renunțat la președinția acestei comisii pe care le-am oferit-o tot în ideea de a avea un dialog politic structurat și o colaborare bună. Au și transmis că nu vor să nominalizeze pe cineva la președinția acestei comisii, asta înseamnă că probabil nu mai vor să fie adoptată legea. O să ne asumăm noi președinția acestei comisii, îl vom nominaliza pe Gabriel Vlase să fie președinte, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Președintele interimar al PSD a precizat că până la începutul săptămânii viitoare, cel mai târziu, social democrații sunt mandatați să vină cu forma finală a legii, care să fie dezbătută și adoptată în regim de urgență.

Declarațiile vin în contextul în care parlamentarii PNL au intrat în grevă japoneză ca să își exprime nemulțumirea că legea votului prin corespondență nu este adoptată.

Schimbul de replici pe tema acestui vot dintre PSD și PNL este viu, dar potrivit calculelor dacă proiectul nu este adoptat până la 1 noiembrie votul prin corespondență nu va putea fi aplicat la alegerile din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.