Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un lider social-democrat îşi face mea culpa: Nu suntem în stare. PSD fuge şi convinge

psd1

Social-democraţii, prin vocea presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, apreciază mai nou că Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind migraţia aleşilor locali a fost o greşeală. Reacţia sa a survenit la momentul dezbaterii în plenul Camerei Deputaţilor a reexaminării Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.55/2014 pentru reglementarea unor masuri privind administratia publica locala, ca urmare a deciziei Curtii Constituţionale.

"Cred că această ordonanţă a fost o greşeală. A fost o greşeală pentru că ea arată un comportament pe care noi îl avem, că nu suntem în stare, după 25 de ani, să ne creăm propriul nostru departament de resurse umane în partide şi asta facem în administraţia locală de o viaţă. PSD, când este la guvernare, fuge si convinge, prin metode normale, de bun simţ, colegii de la Opoziţie să vină si să candideze pe listele lor. (...) Problema de fond nu o rezolvăm astăzi aici, decât dacă suntem corecţi. Nu ştiu câţi dintre cei care au trecut în această Ordonanta, când se aplică, de la un partid la altul vor candida în 2016. Vom vedea care sunt rezultatele, dar efectele pe care le produce arată o slăbiciune a clasei politice actuale. Eu am spus de la început ca este o greşeală", a declarat, Valeriu Zgonea, de la tribuna Camerei Deputatilor.

El s-a referit si la efectele ordonanţei, prezentând interpretarea sa asupra deciziei Curtii Constituţionale a României (CCR) pe acest subiect: "A îi obliga astăzi să piardă mandatul pentru că vrem noi să scriem într-un text de lege chestia aceasta şi sa declarăm acest lucru, atunci ar fi împotriva unor valori pe care le-am luat în 1990. Decizia este a lor, legea le-a permis (...) nu era nicio interdicţie prin textul legii, iar decizia CCR nu ne spune acest lucru. Nu ne obligă sa luăm doar o decizie şi să îi dăm pe toţi jos din mandat. Nu este adevărat. Decizia Curţii spune: nu mai repetaţi această greşeală într-o ţară europeană, nu mai faceţi ce aţi făcut în 2006 şi în 2014. Decizia luată de Curte este rezultatul unei neînţelegeri a noastre cu privire la mandatul pe care îl avem".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.