Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD: Liberalii vor să schimbe regulile în timpul jocului

PSD

Social-democrații își pun toate speranțele că ”acțiunile nedemocratice promovate de PNL”, prin care cer schimbarea modului de a alege primarul, vor înceta în urma discuției pe care liderul PSD, Liviu Dragnea, o va avea luni, 1 februarie, cu prim-ministrul Dacian Cioloș.

„PSD Sector 4 București nu este de acord cu modificarea legii privind alegerile locale printr-o ordonanță de urgență și consideră că premierul Dacian Cioloș nu ar trebui să se implice în acest joc politic al PNL. (...) PSD Sector 4 nu înțelege de ce înainte cu doar câteva luni de alegerile locale trebuie bulversată toată clasa politică, din moment ce la această dată a fost adoptat prin hotărâre de Guvern chiar și calendarul alegerilor. Considerăm că discuția dintre președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul Dacian Cioloș, împreună cu toate partidele parlamentare, va fi în măsură să încheie această dispută politică”, se arată într-un comunicat remis PoliticScan.

Social-democrații reamintesc faptul că actuala lege electorală a fost votată de o largă majoritate parlamentară și susțin că o nouă modificare a actului normativ nu ar face decât să bulverseze viitorul scrutin. Mai mult, pesediștii amintesc și faptul că există o decizie a CCR potrivit căreia „cu un an înainte de alegeri, fie că sunt alegeri locale sau parlamentare, legislația electorală nu poate fi modificată, în sensul avantajării unui anumit partid politic”. În comunicatul citat se mai precizează că „insistența PNL de a schimba regulile în timpul jocului arată faptul că modificarea legii așa cum a fost votată de Parlamentul României este cerută dintr-un calcul strict electoral”.

„Este timpul ca fiecare dintre noi să-și respecte angajamentele deoarece numai în acest fel vom reuși să progresăm ca și clasă politică”, afirmă președintele PSD Sector 4, Daniel Băluță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.