Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD meșterește la legile electorale

comisie-legi-electorale

Astăzi este în discuția plenului Camerei deputaților un amendament al fostului ministru Florin Iordache prin care sumele obținute în mod ilegal de partide în campania electorală ... nu se mai confiscă. Această idee creativă vine la puține zile după ce Eugen Nicolicea (PSD)a ținut două "consultări publice" destul de discrete în ce privește legea referendumului.

Citiți și: Florin Iordache revine cu un nou proiect CONTROVERSAT

În același timp, PSD nu a dat semne că ar dori re-înființarea Comisiei de Cod Electoral, care să poată face modificări în mod unitar și transparent și care a fost cerută de voci din societatea civilă. Deci nu vorbim de o campanie de clarificare a legislației.

Unde duc toate acestea?

PSD este cel mai mare partid și poate beneficia cel mai multe la o relaxare a regulilor competiției politice

Amendamentul lui Florin Iordache facilitează accesul la finanțări pentru partide. Dar care partide au organizații și relațiile necesare? PNL acum termină unificarea. Chiar dacă liberalii au timp să se pună pe picioare până la prezidențiale nu avem motive a crede că vor fi mai puternici organizațional decât partidul de guvernare. USR cu atât mai puțin.

În plus, alegerile prezidențiale se  vor juca și pe tema anti-corupției. De principiu, oamenii de afaceri care vor un DNA la fel sau mai puternic nu se vor apuca sa doneze bani în mod ilegal pentru asta.

PSD și ALDE sunt principalii actori care au o miză în Legea referendumului

Există două referendumuri discutate în spațiul public. Un eventual referendum de revizuire a Constituției conform  propunerilor făcute de Coaliția pentru Familie este complicat din multe motive politice și procedurale.

În schimb, un eventual referendum de demitere a Președintelui este mai ușor de făcut. Cu cât va fi mai ușor pentru PSD să declanșeze și să finalizeze un asemenea referendum cu atât va avea poziție mai bună în discuțiile și negocierile cu Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.