Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce nu se grăbește PSD cu instalarea unui nou ministru al Apărării

sah

Social-democrații vor să se asigure că dacă nominalizează un nou membru de partid pentru funcția de ministru al Apărării, acesta nu va fi „călcat în picioare” de Klaus Iohannis, au declarat marți surse din PSD pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Conducerea centrală a PSD a luat luni act de demisia ministrului Apărării, Vasile Dîncu, fără să discute despre înlocuitorul acestuia. Surse social-democrate au explicat că PSD nu va propune un nume de ministru până când nu se lămurește în interiorul Guvernului statutul politic al ministrului Apărării.

Potrivit surselor citate, președintele Klaus Iohannis dorește să aibă „control 100%” în ceea ce privește activitatea Ministerului Apărării, or în aceste condiții PSD consideră că nu are rost să mai țină în această funcție un membru de partid.

„Nu ne interesează să avem funcții decorative”, spun surse din PSD. „Iohannis trebuie să respecte fiecare ministru PSD, nu acceptăm să fim călcați în picioare”, au adăugat sursele citate.

O altă problemă ridicată în PSD este faptul că anul viitor va avea loc rotația premierilor, iar social-democratul care preia Apărarea vine pe un „rest de mandat”, conjunctură care face ministerul și mai puțin atractiv pentru doritorii din partid.

PSD nu ține cu dinții de Ministerul Apărării și dacă liberalii ar dori să existe o discuție despre un eventual schimb de ministere, social-democrații nu exclud acest scenariu, au mai spus sursele citate.

Însă PSD nu va face niciun pas spre nominalizarea unui nou ministru al Apărării până la o discuție „serioasă” în coaliție pe această temă, precizează surse social-democrate.

Nu este exclus în PSD nici scenariul ca formațiunea să cedeze ministerul Apărării dacă primește garanții că la rotația premierilor PNL nu va emite pretenții pentru Transporturi și Finanțe.

Vasile Dîncu a demisionat luni de la Ministerul Apărării. „Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei”, a explicat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.