Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD nu înţelege cum funcţionează Facebook-ul

Facebook-Privacy-Guide

Evenimentul Zilei:

Problema PSD-ului este că pur şi simplu nu înţelege cum funcţionează Facebook-ul. De la viziunea lui Ioan Rus – care vorbea despre „spirala” Facebook – la Dragnea, care credea că „americanii” controlează like-urile şi nu permit PSDului să le „cumpere”, liderii socialdemocraţi au dovedit o mentalitate de bătrânele faţă cu reclamele porno de pe internet. Miercuri seara, Dragnea a încasat o lecţie: mii de postări pe Facebook, plus piratarea paginii de Wikipedia. Degeaba i-a blocat pe cei care-l insultau, îşi vor crea conturi false, iar distracţia va continua.
Dincolo de problemele personale ale ridicolului lider PSD, este şocant să vezi că acest partid a ajuns în anul de graţie 2016 cu o mentalitate mai îmbătrânită decât pe vremea PSD. Ion Iliescu, cu păcatele lui, citea. Avea aria lui de lecturi, cu viziuni globale, de stânga post-marxistă, dar, de bine, de rău, citea. PSD-ul lui Ion Iliescu se adresa pensionarilor şi electoratului de la ţară, dar nu avea mentalitatea acestora, nu era la nivelul lor intelectual. Îi manipula, dar nu le copia obiceiurile. Liderii de azi, tineri sau bătrâni, sunt pe tipicul lui Dragnea: şmecheri, lunecoşi, cu ochii pe bani, aculturali şi amorali. Nu există absolut nici o legătură cu social-democraţia modernă europeană. De altfel, ar fi ridicol ca şeful PSD să vorbească despre dreptate socială din vila sa uriaşă din Teleorman.

Digi24:

Imediat după adoptarea legii care permite înfiinţarea unui partid cu doar trei semnături, românii şi-au redescoperit gustul pentru politică. Aşa se face că, peste noapte, au apărut, în majoritatea judeţelor din ţară, zeci de partide cu nume mai puțin obișnuite și strategii dintre cele mai diverse.„Cinstea e legea cea mai mare și prosperitatea. Îi explicăm cetățeanului cuvinte simple, prosperitatea înseamnă cinste, plus omul potrivit la locul potrivit, adică două principii de bază”, spun membrii fondatori ai Partidului Cinste şi Prosperitate. La cârma noii formaţiuni politice s-a instalat deja primarul localităţii bihorene Popeşti. Şi cum îi stă bine unui partid, are deja o siglă care este reprezentată de un laptop şi un steag. În plus, fondatorii au început să lucreze şi la un imn. Iar lista partidelor înfiinţate peste noapte continuă. Tribunalul Bucureşti a dat numai anul trecut şi la începutul acestui an 34 de decizii privind înfiinţarea de noi partide. Cele mai mult cereri, cinci la număr, au fost înregistrate în judeţul Iaşi. Doar două dintre ele au primit undă verde din partea instanţei. Tot două partide s-au înfiinţat în Bucureşti şi în judeţul Argeş. Câte o nouă formaţiune a apărut şi în judeţele Bihor, Botoşani, Galaţi, Ilfov, Mureş şi Vrancea. Toate aceste partide sunt constituite pe plan local, iar cei mai mulţi dintre fondatori nu intenţionează să le extindă la nivel naţional. Printre noile formaţiuni regăsim Partidul Botoşănenilor, Partidul Vrancea Noastră, Partidul Getodacia, Partidul Societăţii Ieşene,

Ziarul Financiar:

Bursa germană a scăzut ieri cu încă 2%, iar scă­de­rea acumulată de la în­ce­putul anului a ajuns la 18%. Bursa din Grecia este în scădere cu peste 30% de la înce­putul anului, iar cele americane au la fel un început de an dramatic. Situaţia amin­­teşte de cea din 2008, când vântul cri­zei a venit mai întâi prin bursă pentru ca apoi să ajun­gă în economia reală.
Ce şanse sunt să afecteze şi România?
„România este prinsă nepregătită pentru noi turbulenţe financiare. Ca şi în 2008, guvernanţii sunt interesaţi doar de alegerile din acest an. Prin pomenile electorale au împins România către un deficit bugetar mărit, care ar putea fi greu de  finanţat, exact ca în 2008. Deoare­­ce depindem foarte mult de ca­pitalul străin, vom fi afectaţi de primul val al rece­siunii“, afirmă Radu Georgescu, fondatorul firmei de con­sul­tanţă CFO Network. Pe de altă parte, Ionuţ Dumitru, economist-şef al Raif­feisen Bank, spune că este hazar­dat să se vorbească despre o nouă criză. „Nu avem indiciile nece­sare ca să vor­­bim de aşa ceva. Sunt turbulenţe în pie­ţele financiare, dar nu o criză. Sunt pro­­vocări, dar trebuie să ne vedem de trea­bă şi să nu avem de­ra­paje în primul rând fiscal – bugetare sau în politica salarială.“

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.