Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD pregătește un proiect important în Parlament: se schimbă din temelii

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vot parlament vot

Actuala coaliție de guvernare pregătește un proiect important în Parlament, care va schimba din temelii sistemul de Educație. Ministrul Educației, Pavel Năstase, a explicat că se va veni cu o nouă lege a Educației, fiind deja stabilit programul până la implementarea proiectului.

Citește și: E OFICIAL: Theresa May A SEMNAT scrisoarea care va declanșa Brexitul - FOTO

Citește și: Elena Udrea SCAPĂ BOMBA: Florian Coldea și George Maior l-au REZOLVAT pe Adrian Năstase

"Am prezentat deja Consiliului Naţional al Rectorilor un calendar de lucru privind noua lege a educaţiei. Astfel, în 2017, perioada aprilie-mai, va fi realizată o sinteză a consultărilor anterioare. În perioada iunie-noiembrie are loc evaluarea sistemului naţional de educaţie (starea educaţiei), apoi în perioada noiembrie-decembrie trebuie asumate opţiunile majore ale educaţiei. Din 2018, respectiv în perioada ianuarie- februarie, va fi elaborat proiectul legii educaţiei. În perioada martie-mai au loc dezbateri publice şi în iunie-septembrie au loc dezbateri în Parlament, astfel încât noul proiect să intre în vigoare la 1 octombrie, odată cu începerea noului an univeristar ", a explicat ministrul Educaţiei, precizând că este vorba despre un calendar transmis rectorilor în 15 martie, informează News.ro.

Totodată, în acest interval, proiectul Preşedinţiei "România educată"  continuă, urmând să existe propuneri de măsuri concrete cu caracter strategic care să fie adoptate şi în noua lege a educaţiei.

"Strategiile sectoriale ale Ministerului Educaţiei Naţionale, orientările strategice identificate prin Proiectul România Educată şi viziunea Academiei Române sunt convergente către un obiectiv comun - o educaţie de calitate. Un demers de schimbare majoră a legislaţiei învăţământului nu poate fi iniţiat fără ca ministerul să estimeze consecinţele juridice şi sociale, acordând scopul acţiunilor cu rezultatul acestora. Cele trei instituţii îşi pot coordona eforturile, scopul este comun şi calendarele apropiate", a adăugat ministrul Educaţiei.

Potrivit ministrului, este necesară o nouă lege a educaţiei, pentru că, din cele 365 de articole ale actului normativ, 152 au fost modificate, ceea ce reprezintă 41 la sută, iar sistemul funcţionează cu sincope.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.