Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD pregătește ofensiva în Parlament după decizia CCR: 'Interesul electoral al PNL a generat o brambureală în administrația publică'

Guvern
parlament

PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban, susține liderul senatorilor social-democrați, Radu Preda, după decizia CCR de miercuri. Judecătorii au decis că „Parlamentul este cel care va reglementa, prin legea de prelungire a mandatelor autorităților locale, dacă stabilirea datei alegerilor se realizează prin lege organică (de Parlament) sau prin hotărâre de guvern”. Astfel, până la finalul sesiunii parlamentare, Camera Deputaților și Senatului trebuie să adopte o lege prin care să se stabilească cu câte luni se prelungesc mandatele primarilor, consilierilor locali și județeni.

Operațiune de AMPLOARE a DIICOT în vestul țării! Mascații i-au luat cu asalt pe contrabandiștii de țigări, 30 de mandate de aducere

„PSD va repara în Parlament prostiile Guvernului Orban!

• PSD va vota în regim de urgență o nouă formă legislativa pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali și pentru stabilirea datei alegerilor locale!

• Interesul electoral al PNL a generat o brambureală în administrația publică!

• PNL vrea să-și salveze ultimele procente și forțează alegeri cu orice preț!

• Românii trebuie să voteze atât la locale, cât și la parlamentare, dar în condiții de siguranță!

• Sănătatea și economia pe primele locuri, apoi alegerile!”, scrie Radu Preda pe Facebook.

CCR a dezbătut cele două sesizări depuse de PNL și Guvern privind legea adoptată de Camera Deputaților referitoare la prelungirea mandatelor aleșilor locali și stabilirea datei alegerilor de către Parlament. 
Parlamentarii au adoptat, pe 23 aprilie, un proiect de lege prin care prelungesc mandatele aleșilor locali până la finalul anului, din cauza epidemiei, și acordă Parlamentului dreptul de a stabili data alegerilor, prin lege organică.
Legea a fost atacată la CCR de liberali, nemulțumiți de modificarea făcută în Parlament care ia atributul Guvernului de a stabili data alegerilor locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.