Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD propune constituirea unei comisii parlamentare privind migrația

psd1

Senatorul PSD Titus Corlatean a propus, miercuri, în plen, constituirea unei comisii parlamentare privind migratia, refugiatii, azilantii, aratând ca migratia va fi tema principala pentru mult timp în Uniunea Europeana, iar Legislativul României are 'un deficit de expertiza foarte serios' în acest domeniu.

'Fac aceasta declaratie ca presedinte al Comisiei parlamentare pentru aderare la spatiul Schengen. La 16 septembrie am transmis Birourilor permanente ale celor doua Camere o nota în care informam si atrageam atentia conducerii Parlamentului asupra faptului ca suntem printre putinele parlamente din UE, daca nu singurul, care nu are în structura de organizare o comisie parlamentara permanenta care sa trateze problemele de migratie, refugiati, azilanti', a afirmat Corlatean, în plenul Senatului.

El a aratat ca Parlamentul României nu numai ca nu are o comisie specializata privind migratia, iar alte structuri europene au, dar are si un deficit de expertiza în domeniu.

'Trec peste practica europeana, Adunarea Parlamentara a Comisiei Europene, Parlamentul European, care au astfel de comisii privind migratia, refugiatii, dar spun acest lucru în contextul în care stim ca tema principala pentru foarte mult timp de acum înainte va fi gestionarea acestui subiect. Din pacate, Parlamentul României nu numai ca nu are o comisie pentru migratie specializata, permanenta, dar are un deficit de expertiza foarte serios. Acest lucru în contextul în care saptamânal primim o avalansa de documente de la Comisia Europeana, proiecte de directiva, de regulament, documente de consultare în care o serie de alte comisii - de afaceri europene, de administratie, Schengen - se pronunta, dar nu avem o comisie care sa fie pe fond competenta, mai ales ca este un subiect de prima importanta pentru UE', a sustinut Corlatean.

El a facut un apel la liderii grupurilor parlamentare sa ia în considerare aceasta propunere de înfiintare a unei comisii permanente privind migratia, adaugând ca 'realmente Parlamentul lipseste în procesul de luare a deciziei în plan intern si în analiza'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.