Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD răspunde Consiliului fiscal pe tema rectificării bugetare

firea gabriela

Consiliul fiscal susţine că rectificarea bugetară operată miercuri, 3 decembrie, a treia din acest an, este ilegală. În replică, Gabriela Firea, purtător de cuvânt al PSD, afirmă că rectificarea este justificată.

"Rectificarea bugetară pe care Guvernul Ponta a aprobat-o în ședința din 3 decembrie va transfera resurse financiare către plata unor datorii, către persoane fizice care și-au câștigat în instanță drepturi de natură salarială, sau către persoane juridice, precum și către sectoare prioritare cum ar fi Armata sau Sănătatea. Acest lucru este posibil grație unui spațiu fiscal creat în cursul acestui an în care, contrar așteptărilor multora, Guvernul nu a intrat în spirala cheltuielilor cu iz electoral și a preferat să gestioneze cu maximă responsabilitate banul public.

Am luat notă de opinia exprimată de Consiliul Fiscal în legătură cu această rectificare bugetară, chiar dacă aceasta conține, pe lângă argumentele tehnice, și o cantitate considerabilă de aprecieri politice. Considerăm însă pe deplin justificată și susținem decizia Guvernului de a micșora presiunea fiscală pentru anul viitor și alocarea unor fonduri suplimentare către Sănătate sau Apărare. O astfel de rectificare bugetară nu poate fi decât pozitivă!", se arată într-un comunicat al Gabrielei Firea.

Vezi şi: Lovitură pentru Guvernul Ponta: Rectificarea bugetară este ilegală

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.