Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, reacție la decizia CCR privind Legea bugetului

Rovana Plumb

Ministrul Muncii, vicepreședintele PSD Rovana Plumb, salută decizia Curții Constituționale a României (CCR) cu privire la Legea bugetului de stat pe anul 2015.

Citește și: CCR: Legea Bugetului este constituțională

"Salutăm decizia CCR privind Legea bugetului. Noi am făcut un buget axat pe stimularea creșterii economice, a creării de locuri de muncă, la pachet cu menținerea echilibrelor sociale. Și toate acestea, fără a afecta în vreun fel indicatorii macroeconomici. Scăderile de taxe, creșterile de salarii din Educație și Sănătate, cofinanțarea proiectelor pe fonduri europene sunt lucruri foarte bune, care au fost periclitate de liberali", afirmă Rovana Plumb, într-un comunicat.
Ea solicită PNL "să înceteze demagogia și să încerce să fie un partener de dialog pentru a face împreună lucruri bune pentru România, și cei de la guvernare, dar și cei din opoziție".

Citește și: Noul PNL, reacție ACIDĂ, după lovitura încasată din partea Curții Constituționale

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis luni că este constituțională legea bugetului de stat pe anul 2015, după ce a respins sesizarea PNL.
Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat la finalul ședinței că actul normativ este constituțional în raport de criticile formulate și că legea va fi trimisă luni președintelui României pentru promulgare.
"Această nedepunere a legii bugetului în Parlament la termen nu este sancționată nici de legea pe care ei o invocă și nici de Constituție. Deci nu putem noi să inventăm sancțiuni pentru faptele Guvernului sau Parlamentului. (...). Noi astăzi trimitem legea la Președinție pentru promulgare. (...) Criticile care au fost aduse acestei legi nu pot fi considerate ca încălcări ale Constituției ", a explicat șeful CCR.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.