Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD reacționează la motivarea CCR: 'Deciziile sunt obligatorii, nici nouă nu ne-a convenit decizia din 2012, de la referendum'

PSD2

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că deciziile CCR sunt obligatorii și trebuie puse în aplicare, acesta amintind că deși PSD a criticat hotărârea Curții din 2012 la referendumul de demitere a președintelui, partidul a respectat-o.

"Deciziile Curții Constituționale a României sunt obligatorii. Nici mie ca pesedist, nici altor 8,4 milioane de români nu le-a convenit decizia din 2012 la referendum. Sigur că am criticat-o atunci, dar a fost obligatorie. Punct final. Și n-am mai spus nimic. (...) Atunci în 2012 au avut foarte mulți reacții internaționale. Comisia de la Veneția a spus ”respectați deciziile Curții”, după care a venit comunicatul președintelui Comisiei Europene, după care au venit communicate ale mai multor govern. Toată lumea a zis că decizia CCR e obligatorie. Acolo la Curte sunt niște oameni super profesioniști. Ei sunt garantul democrației. Oamenii aceia mănâncă Constituție pe pâine. Nu poți spune într-o țară democratică europeană că nu respecți Constituția", a afirmat secretatul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, joi seară la Digi 24.

Citește și: Dezastru pentru H&M! Retailerul de îmbrăcăminte, obligat să se conformeze! Plângeri pe bandă rulantă

CCR a publicat, joi, motivarea, de 133 de pagini, în cazul conflictului președinte- ministrul Justiției, generat ca urmare a refuzului președintelui Iohannis de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA.

"Una dintre condiţiile realizării obiectivelor fundamentale ale statului român o constituie buna funcţionare a autorităţilor publice, cu respectarea principiilor separaţiei şi echilibrului puterilor, fără blocaje instituţionale. De asemenea, textul art.146 lit.e) din Constituţie nu conferă Curţii Constituţionale atribuţia de a constata doar existenţa conflictelor juridice de natură constituţională, ci pe aceea de a soluţiona aceste conflicte", se arată în motivarea Curții.

Citește și: ANAF a publicat lista „RUȘINII”! Vezi dacă te regăsești pe ea

De aici reiese și decizia CCR de a anunța și ce măsuri trebuie luate pentru ca acest conflict instituțional președinte- ministrul Justiției să nu mai existe, indicând șefului statului revocarea procurorului șef al DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.