Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD reactie dura la mesajul oficialului german pentru o ancheta a votului din Diaspora

red psd

Purtatorul de cuvant al PSD Gabriela Firea transmite o reactia dura a partidului la adresa mesajului oficialului german care a subliniat ca se impune o ancheta a Comisiei Europene privind "impiedicarea cetatenilor romani sa voteze" in Diaspora.

Gabriela Firea considera ca oficialul german a fost informat gresit in mod intentionat si ii atrage atentia politicienilor straini ca trebuie sa se informeze corect si sa nu tina cont de afinitati politice.

"Fac un apel, la corecta informare a acestor politicieni din mediul extern înainte de a se pronunța pe chestiuni politice care țin de România. Cel mai recent mesaj dat de Președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, domnul Gunther Krichbaum, este în mod evident o opinie fundamentată pe informații incomplete, distribuite probabil în mod expres în acest fel.

Toți politicienii de înalt rang din mediul extern au datoria să se informeze corect înainte de a lansa afirmații precum cea a domnului Gunther Krichbaum și să nu-și bazeze opiniile strict pe afinități în cadrul familiilor politice europene", se arata intr-un comunicat al PSD.

Purtatorul de cuvant PSD atrage atentia si "persoanelor apropiate de PPE" si care se afla in "sfera de influenta a unor oameni politici romani" sa nu mai incerce influentarea politicilor din Romania.

"Fac un apel la persoanele apropiate de Partidul Popularilor Europeni și aflați în sfera de influență a unor oameni politici români – cum ar fi Monica Macovei, care deja a făcut destul rău României prin defăimarea țării în mediul extern – să nu mai încerce influențarea politicii din România prin declarații mincinoase", a precizat Gabriela Firea.

Ea subliniza totodata ca au fost primite semnale pozitive din exterior si mesae de continuitate a politicilor actulaului Guvern.

"Apreciem mesajul domnului Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA la București, legat de nevoia continuării liniei actualei guvernări care, până acum, a reușit să combine politicile de incluziune socială cu cele de relansare a economiei.

Vorbim deja despre o linie recunoscută pe plan internațional, despre un nou mod de guvernare care a dat rezultate concrete în ultimii doi ani. Aceste rezultate nu reprezintă invenția PSD sau a reprezentanților guvernării, ci sunt apreciate de importante instituții independente, precum și de partenerii noștri externi", a mai precizat Gabriela Firea.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.