Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD recunoaște OFICIAL performanțele lui Grindeanu: moment DELICAT pentru Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea grindeanu

PSD a remis un comunicat de presă în care arată că marile agenții de rating internațional și-au îmbunătățit prognoza pentru România, perioada evaluată fiind între ianuarie-iunie 2017. Practic, este vorba exact despre perioada în care Sorin Grindeanu a fost premier și cifrele publicate de PSD reprezintă o recunoaștere implicită a faptului că Grindeanu a fost un premier performant. În același timp, cifrele sunt delicate pentru Liviu Dragnea, cel care a prezentat evaluarea în care Grindeanu nu performa economic.

Citește și: Guvernul Tudose, lovitură pentru angajați: Proiectul care se află pe masa Ministerului Finanțelor

Citește și: Rareș Bogdan îl are 'la mână' pe Liviu Dragnea! Cu ce îl amenință realizatorul

”Partidul Social Democrat constată cu satisfacţie că agenţiile internaţionale de evaluare financiară şi-au rectificat prognozele privind România, iar acum indică cifre foarte apropiate de valorile estimate în Programul de Guvernare.

Săptămâna aceasta, agenţia americană Fitch şi-a îmbunătăţit perspectiva de creştere a economiei României în 2017 de la 4,8% în evaluarea anterioară din luna ianuarie, la 5,1% în iunie, în principal datorită avansului semnificativ al Produsului Intern Brut  înregistrat în primul trimestrul. Prognoza oficială a guvernului român pentru 2017 are în vedere o creştere economică de 5,2%.

Fitch este ultima dintre agenţiile internaţionale care recunoaşte eficienţa programelor economice promovate de Guvernul României, după ce Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare au luat decizii similare, aşa cum rezultă și din datele prezentate mai jos.

Instituție

Estimare anterioară

Revizuire

Fitch

4,8%

5,1%

Banca Mondială

3,7%

4,4%

FMI

3,8%

4,2%

BERD

3,6%

4%

Comisia Europeană

3,9%

4,4%

ERSTE Bank

4,3%

5,1%

Banca Transilvania

4,1%

4,5%

 

,,Estimările economice pe care a fost fundamentat Programul de Guvernare propus de PSD se dovedesc corecte și sunt confirmate și de organismele financiare internaționale care și-au revizuit prognozele sceptice de la începutul anului, iar acum indică cifre mai apropiate de valoarea de 5,2% indicată în Programul de guvernare. Asta arată că este un program de guvernare bine calculat, bine articulat, care a fost realizat de oameni competenți. Avem convingerea că datele economice pe trimestrul al doilea, vor confirma creșterea de 5,7 din primele trei luni ale anului.

Avem în vedere o serie de măsuri privind combaterea muncii la negru și a utilizării abuzive a contractelor cu timp parțial de muncă, pentru evitarea plății contribuțiilor sociale. De asemenea, o altă măsură importantă este introducerea conturilor separate pentru plata TVA, pentru combaterea evaziunii din această zonă. Toate aceste măsuri, dar și ceilalți parametri economici ne dau garanția că România se va încadra în deficitul bugetar de 2,9%, asumat prin programul de guvernare”, a subliniat Adrian-Marius Dobre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.