Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD dinamitează scandalul Schengen și denunță un 'șantaj' din partea Austriei: 'O companie austriacă încearcă să obţină o modificare a Legii offshore'

gandul.ro
schengen

PSD dinamitează scandalul Schengen și denunță un 'șantaj' din partea Austriei: 'O companie austriacă încearcă să obţină o modificare a Legii offshore'

Condiţionarea aderării României la Spaţiul Schengen de modificarea Legii offshore reprezintă un şantaj care încalcă principiile şi valorile europene, susţine deputatul PSD Marian Rasaliu într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

"La nivelul Uniunii Europene, cu excepţia Austriei, toate statele membre susţin aderarea României la Spaţiul Schengen. Austria ne refuză acest drept, fie din raţiuni politice, fie din raţiuni economice, pentru că nu trebuie să ignorăm faptul că o companie austriacă încearcă să obţină o modificare a Legii offshore şi apelează la toate mijloacele pentru a-şi atinge acest scop. Mesajul premierului Marcel Ciolacu este, însă, unul ferm: toate companiile, fie ele româneşti sau străine, trebuie să respecte legislaţia românească în domeniu. (...) Nici eu - şi cred că niciun alt parlamentar român - nu va fi de acord cu anularea unor prevederi legale create în litera şi spiritul normelor europene doar pentru a face pe plac unei companii sau unui stat", a declarat deputatul PSD Braşov, Marian Rasaliu.

Totodată, parlamentarul social-democrat a subliniat că, în problema aderării la Spaţiul Schengen, România trebuie să rămână "calmă", să trateze toate situaţiile cu diplomaţie şi calm şi să evite discursurile sau măsurile radicale.

"Este clar, există o doză de iritare în spaţiul public românesc referitor la acest subiect, însă este important să rămânem echilibraţi. A fost lansată în spaţiul public propunerea ca România să blocheze decizii europene care necesită vot unanim până când ţara noastră va fi primită în Schengen. Nu cred că aceasta este o soluţie. Este nevoie de măsuri ferme, dar acestea trebuie să vizeze strict Austria, nu întreg spaţiul comunitar", a spus Rasaliu.

El a menţionat că deschiderea unui proces la Curtea Europeană de Justiţie împotriva Austriei este o astfel de măsură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.