Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD şi PNL se întrec în feminism

discriminare femei

Europarlamentarul Viorica Dăncilă, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD, consideră că este bine că şi liberalii s-au gândit să preia tema cotelor de gen, promovând-o printr-un proiect de lege, şi reaminteşte că OFSD a propus încă din 2015 introducerea unei cote de minim 30% candidaţi femei pentru alegerile locale şi generale, propunerea fiind deja aplicată în ceea ce priveşte componenţa conducerii social-democrate. 

"OFSD a propus din 2015 introducerea unei cote de minim 30% candidaţi femei pentru alegerile locale şi generale şi a cerut colaborare între partide pe acest subiect. Conducerea PSD a susţinut acest lucru şi a aplicat propunerea încă de la Congresul PSD, când s-au ales vicepreşedinţii partidului. Este bine că cei din PNL au decis să nu se alinieze poziţiei PPE şi să susţină femeile. Este un pas înainte faţă de perioada în care lideri ai PNL anunţau că 'detestă' feminismul. Faptul că PNL vrea introducerea prin lege a acestor cote este cu atât mai bine, pentru că astfel principiul reprezentării femeilor în politică va fi respectat şi de alte partide, începând chiar cu PNL", afirmă Viorica Dăncilă într-un comunicat. 

Preşedintele OFSD reaminteşte că introducerea cotelor de gen este o iniţiativă veche pentru care luptă social-democraţia europeană. 

"Socialiştii europeni (PES) sunt cei care au propus în Parlamentul European astfel de iniţiative, inclusiv în ceea ce priveşte funcţii din consiliile de administraţie ale companiilor, iar cei din PPE au votat împotrivă. Cel mai recent, popularii au făcut acest lucru chiar în cazul propunerii de a introduce cote de gen în cazul funcţiilor de conducere din companii", mai afirmă Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.