Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD şi UDMR îşi trimit bezele

CONGRES UDMR - MIERCUREA CIUC

Rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale sunt clare, iar partidele pot începe negocierile pentru susţinerile din turul 2. PSD ar putea să dea o lovitură decisivă dacă obţine spijinul comunităţii maghiare. Deschidere în acest sens există în UDMR, iar primul semnal a venit de la György Frunda.

Funda a declarat, la B1 TV, că premierul Victor Ponta a ajutat comunităţile de maghiari, iar colaborarea dintre PSD ş UDMR a fost foarte bună. Pe de altă parte, György Frunda este de părere că Iohannis a avut un comportament greşit. Candidatul ACL ar fi lăsat să se înţeleagă că îi este ruşine cu etnia sa şi a fost prea tăcut în relaţia cu minorităţile naţionale. În loc să se laude că este neamţ, la fel ca Regele Carol I, Iohannis a refuzat să scoată în evidenţă chiar şi o posibilă relaţie specială cu Germania, mai susţine Frunda. György Frunda este şi consilier onorific al premierului Victor Ponta.

Dinspre PSD, semnalul pentru maghiari a venit de la vicepremierul Liviu Dragnea. Acesta a premizat că Victor Ponta nu trebuie să facă ceva spectaculos pentru a atrage voturile maghiarilor, pentru că faptele vorbesc singure.

"Victor Ponta e primul care a făcut ceva în mod concret pentru judeţele în care minoritatea maghiară este reprezentată semnificativ. Pentru minoritatea maghiară ar trebui să fie impotant care dintre candidaţi pot, împreună cu Guvernul, să le asigure o viaţă mai bună. Dacă în continuare vor să le fie opţiunea manipulată de jocuri politice, înseamnă ca vor să aibă parte de păcăleli ca în ultimii 25 de ani", a declarat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.